Slušaj vest

Vozač Meklarena Lando Noris došao je do pobede na Velikoj nagradi Singapura, čime je napravio dodatni pritisak na šampiona i lidera u šampionatu Formule 1 Maksa Ferstapena, inače drugoplasiranog u ovoj trci. To znači da je razlika smanjena za sedam bodova, pošto je Norisu dodatni bod za najbrži krug trke "skinuo" donedavni kolega u Meklarenu Danijel Rikardo (RB), inače najsporiji vozač na današnjoj trci.

Na šest trka do kraja šampiona Formule 1, Noris ima 52 boda manje od Ferstapena i u teoriji može da dođe do titule, posebno ako nastavi da vozi kao što je u Singapuru. Bio je ubedljivo najbrži u kvalifikacijama, pa i na stazi gde nije dozvolio da u bilo kom trenutku prepusti prvo mesto, s tim da je napravio dve manje greške koje ga nisu koštale trećeg trijumfa u karijeri.

Na podijumu se uz Norisa i Ferstapena našao i Oskar Pijastri (Meklaren) koji je uspeo da ispravi grešku iz kvalifikacija, kada su oba Mercedesa završila ispred njega. Tako je njihov Rasel završio na četvrtom mestu, Lekler (Ferari) na petom, dok je njegov budući kolega Hamilton (Mercedes) bio šesti. Bodove su zaradili još Sainc (Ferari), Alonso (Aston Martin), Hilkenberg (Has) i Perez (Red Bul).

MOHD RASFAN / POOL/AFP POOL /EPa, Tom White/EPA lando norris

Sama trka u Singapuru nije bila preterano zanimljiva, nismo videli najavljenju kišu, nije bilo gotovo nikakvih incidenata, ali je možda i na to konačno došao red jer je sezona bila i "previše uzbudljiva".

U generalnom šampionatu i dalje je vodeći pomenuti Ferstapen sa 331 bodom, Noris je na 279, Lekler na 245, Pijastri na 237, a već "debelo iza" je Sainc sa 190. Što se tiče generalnog plasmana konstruktora, Meklaren vodi sa 516, Red Bul je na 475, a Ferari na 441. Naredna trka vozi se tek 20. oktobra u Teksasu.

BONUS VIDEO:

Privatna arhiva F1, A1