Slušaj vest

Jedan od najboljih NFL igrača svih vremena saopštio je užasne vesti! Sada 54-godišnji Bret Favr, nekadašnji legendarni kvoterbek Grin Bej Pekersa objavio je da boluje od Parkinsonove bolesti. Zapravo je ta informacija došla nakon saslušanja u američkom Kongresu zbog navodne zloupotrebe saveznih sredstava za socijalnu pomoć. Da stvar bude gora Favr je otkrio i da je ostao bez novca jer mu je propao jedan posao u koji je sve uložio. 

"Na žalost, izgubio sam novac u ulaganju u firmu za koju sam verovao da razvija revolucionarni lek za potrese mozga. Taj lek bi pomogao mnogima, ne i meni jer je za mene prekasno. Nedavno su mi dijagnostikovali Parkinsonovu bolest" - rekao je Favr koga terete da je nelegalno uzeo 727.000 dolara socijalne pomoći od države.

Favr je iazbran na draftu 1991. godine kao pik druge runde. Draftovala ga je Atlanta, a tadašnji trener Džeri Glenvil je rekao da bi bilo potrebno da padne avion sa igračima pa da ubaci Favra u igru. Dva puta ga je stavio na teren, jednom je sekovan, a jednom mu je presečen pas i draftovan je u Grin Bej gde je posao legenda.

Igrao je tu od 1992. punih 15 godina do 2007. Sa Pekersima ima jedan superbol, a od 1995. do 1997. je dominirao i uzeo je tri MVP titule zaredom. Biran je u Pro Bol tim 11 puta, a kada je otišao iz kluba njegova četvorka je penzionisana. Posle Grin Beja je kratko bio u Njujork Džetsima, pa dve godine u Minesoti. Povukao se 2010. godine, ali očigledno da je dvodecenijska NFL karijera itekako ostavila traga na njemu. Ovih dana gledamo dramu oko Tue Tagovailoe, kvoterbeka Majamija koji je imao potres mozga na terenu tokom meča i sve je više priče u Americi o tome koliko je ovaj sport postao opasan.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija to je život RAGBI