Slušaj vest

Dak Preskot potpisao je najveći ugovor u istoriji NFL-a, dogovorio je četvorogodišnju saradnju za koju će biti plaćen 240.000.000 dolara. U Teksasu su rešili da ne menjaju svog kvoterbeka i glavnog igrača, a videćemo da li će im se baš ovoliki novac isplatiti. 

Nekoliko sati pre početka nove sezone kvoterbek Dalas Kaubojsa potpisao je novi ugovor. Najplaćenijem NFL igraču garantovana suma iznosi 231.000.000 dolara, a uz to ide i 80 miliona bonusa. Preskot je na taj način postao i prvi u istoriji lige koji po sezoni prosečno zarađuje 60 miliona dolara. Donedavno su najplaćeniji igrači u proseku zarađivali 55.000.000 dolara tokom godine, to su bili kvoterbekovi Sinsinatija, Grin Beja i Džeksonvila, Džo Barou, Džordan Lav i Trevor Lourens. 

"Želeo sam da budem kauboj, želeo sam da ostanem u klubu i to je učinjeno", rekao je Preskot. Prethodno je vlasnik tima iz Dalasa Džeri DžonsdaoSi Di Lembu ponudio, takođe, četvorogodišnji ugovor vredan 34.000.000 po godini i tako ga učinio drugim najplaćenijim igračem u istoriji NFL-a, a da nije kvoterbek. O veličini ugovora koji je Preskot potpisao sa Kaubojima najslikovitije govori činjenica da najbolji igrač lige Patrik Mahoms zarađuje svega 45.000.000 dolara po sezoni. Ipak, tim iz Teksasa već dugo nije u vrhu takmičenja, ali nema sumnje da ovi ugovori predstvljaju nove ambicije kluba.