Slušaj vest

Lara Stanić i Tatjana Činku pokazale su se u najboljem svetlu na kadetskom Svetskom prvenstvu u rukometu koje je održano u Kini kad su izabranice Zorana Barbulovića zauzele šesto mesto. To je bilo dovoljno da mlade igračice dobiju poziv da se priključe seniorskoj reprezentaciji Srbije koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj. Lara Stanić je desni bek zagrebačke Lokomotive i na iznenadni novi zadatak da obuče dres A selekcije brzo je reagovala i zajedno sa ocem došla do kampa. 

Osećam se preponosno! Ovaj poziv mi puno znači, ali moram da priznam da ga nisam očekivala. Ipak, verujem da je to nagrada za sve što smo prvo kao tim, a potom i pojedinci pokazali ovo leto. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svetlu”, s osmehom ističe Stanićeva.

U svakom sportu pored mnogo talenta, truda i rada neophodna je i podrška. Mlada Lara ističe da to dolazi iz porodice, a posle saznanja da je dobila poziv za seniorski tim upravo su njeni ukućani bili najponosniji. ”Roditelji su navijali za to već neko vreme i samim tim su bili presrećni što se i njihova želja za mene ostvarila”, ispričala je reprezentativka. Posle velikog uspeha kadetske reprezentacije pohvale su stizale sa svih strana, a saigračice iz ekipe čestitale su joj na poseban način. ”Svi su bili ponosni na moj tim i na mene i dočekali su me u slavljeničkoj atmosferi. Posle toga usledio je rad na pripremama za narednu sezonu kada se sve zaboravlja i nastavlja se još jače”, rekla je Stanićeva

U nove pobede Stanićeva će krenuti sa cimerkom iz Kine. ”Kada sam videla Cokino ime (Tatjana Činku) bila sam presrećna što smo opet zajedno i što možemo da nastavimo druženje i u sobi koju delimo. Nadam se da ćemo se dobro pokazati obe”. 

Stanićeva sada ima priliku da se dokaže i izbori put na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj. ”Nada poslednja umire. Na osnovu truda i rada koji ulažem imam pravo da se nadam i da verujem da se mogu naći na spisku za prvenstvo. Svesna sam da za mene ima vremana i da ne treba da očajavam ako ne odem sada, jer me to sigurno čeka u budućnosti", rekla je reprezentativka. A, kada je reč o budućnosti rukometa u Srbiji i onoga što ona može da mu doprinese bek Lokomotive kaže: ”Trenutno osećam manji pritisak, ne mogu da kažem da toga nema, ali mislim da će sve vremenom i kroz treninge doći na svoje”, zaključila je Stanićeva.

BONUS VIDEO: 

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet