Slušaj vest

Užasne vesti stižu iz Amerike. Majlik Birdsong preminuo je u 31. godini u Los Anđelesu od posledica ranjavanja. Profesionalni bokser proglašen je mrtvim posle dolaska u bolnicu u nedelju uveče, a policija je kasnije navela da je Birdsong dobio čak sedam prostralnih rana u gornjem delu tela. 

Birdsong je stajao ispred auta sa svojom devojkom kad je stiglo drugo vozilo iz kojeg je pucano na njega. Napadači su, najpre, uspeli da rane boksera, Amerikanac je počeo da beži ka svojoj kući, ali su dvojica osumnjičenih izašli iz vozila krenuli da ga jure i uporedo pucali na njega.

Nije poznato zbog čega je došlo do napada, ali se zna da su počinitelji još uvek na slobodi. Spekuliše je da je bokser bio deo ozloglašene bande u Južnom Centralu Los Anđelesu. Do ubistva je došlo svega nekoliko nedelja pre nego što je Birdsong trebalo da se bori protiv Gora Jertsijana 26. oktobra. 

Poslednju borbu Birdsong imao u martu kad je pobedio Džerija Bredforda jednoglasnom odlukom sudija. Bokser je imao rekord 15-1-1, sa 10 nokauta. 

BONUS VIDEO: 

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka