Slušaj vest

Najveće iznenađenje na Olimpijskim igrama u Parizu napravio je Uzbekistan koji je sa 90 takmičara osvojio čak 13 medalja. Na konačnoj listi, Uzbekistan se nalazi na čak 13. mestu sa osam osvojenih zlata. Sve ove medalje, sem srebra Ahbara Đuraeva u dizanju tegova, Uzbekistan je osvojio u borilačkim sportovima. Čak pet zlatnih medalja dolazi iz boksa, a za to je najzaslužniji selektor Tulkin Kiličev.

Nažalost, tokom trajanja Olimpijskih igara Tulkin Kiličev je borio i bitku za život, pošto je posle zlata Hasanboja Dusmatova bio na ivici. Srećom, lekari su na vreme reagovali i počeli su da ga oživljavaju, tako da su nakon pola sata stigle vesti da je preživeo srčani udar.

"Stručni štab došao je u prostor Rolan Garosa, gde se inače održavaju zagrevanja. Tamo smo slavili medalju, a onda se odjednom čula vriska, za koju smo odmah znali da nije zbog slavlja", ispričao je potom Robi Lajls, jedan od fizioterapeuta iz tabora Velike Britanije koji je prvi shvatio da se Kiličev bori za život.

"Nastavili smo da ga oživljavamo, nakon 20 do 30 sekundi iznenada je došao ka svesti. U ovakvim slučajevima brzina je od ključne važnosti, sva sreća da smo na licu mesta imali opremu pa smo mogli da radimo na reanimaciji", dodao je Lajls koji je rekao da je sve potrajalo pola sata, a da je situacija bila i te kako dramatična jer prvi pokušaj kardiopulmonalne reanimacije uz defibrilator nije bio uspešan.

Kiličeva su potom prebacili u bolnicu gde je i dalje smešten, a trenutno je stabilno. Bokseri su ga obišli i sve to je objavljeno na Instagramu.

BONUS VIDEO:

RTS Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije