Slušaj vest

Au, kako je krenulo! Vojvodina je sjajnim finišom i potezom Vukašina Vorkapića koji je ostavio sve u hali u Našicama savladala Nekse u prvom kolu Lige Evrope 36:35 (19:19).

Kada je Vorkapić utrčao na drugog pivota i pogodio za 35:33 videlo se da je gotovo. Pala su još tri gola, Hrvat u dresu crveno-belih Fran Mileta overio je trijumf, ali potez krila reprezentacije Srbije rešio je meč! Upravo je Vorkapić sa sedam golova iz sedam pokušaja bio igrač utakmice. Po pet golova su dali Miha Kavčić i Jovica Nikolić, šest je imao Milan Jovanović, a četiri sve bolji Stefan Dodić. Kod Neksea Luka Moslavac je pogodio sedam puta, Tin Lučin šest, a Bakić, Dolenec, Štrlek i Aleksandar Cenić po četiri puta.

Vojvodina se na startu odlepila posle tri sjajna gola Milana Jovanovića na 7:5, a golovima krila crveno-beli su održavali prednost. Kada je Miljan Pušica ukrao loptu i pogodio za 10:7 videlo se da gosti kontrolišu meč, ali posle isključenja Vukovljaka vratio se Nekse i tražio je minut odmora Rojević. Ipak posle povrede Jovanovića Moslavac i Lučin su u 27. minutu vratili meč u egal, na 16:16. Na kraju se posle 30 minuta vrhunskog rukometa na odmor otišlo nerešeno 19:19.

Srpski šampion je poveo na startu drugog dela, a onda je serijim kontri i posle gola Vukašina Vorkapića otišla je naša ekipa na četiri gola razlike. Ipak posle isključenja na dva minuta Nekse se ekspresno vratio i na 10 minuta do kraja imali smo egal 28:28. Ipak majstorijom Stefana Dodića odlepili su se gosti na 30:28, ali je onda isključen i opet je uveo meč u neizvesnost. Na kraju, kada se lomilo, ulazak Vukašina Vorkapića na pivota iznenadio je domaćina i prelomio za konačnih 36:35!

A sada uz još više optimizma ovaj tim čeka naredni četvrtak jer tada u, nadamo se, pun SPENS dolazi veliki Kil!

BONUS VIDEO:

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet