Legendarni srpski košarkaš i trener Aleksandar Đorđević gostovao je u "X&O's CHAT" podkastu kod Edina Avdića gde je pričao na mnoge zanimljive teme. Između ostalog, Đorđević se dotakao i svog perioda dok je bio na klupi "orlova", posebno detalja sa Svetskog prvenstva 2014. godine.

"Imao sam sreće da treniram Miloša Teodosića, virtuoz, jedan od najtalentovanijih igrača koji je prošao ovim regionom. Sećam se da sam urlao na Tea 2014. godine. Vikao sam daj mi dobrog Tea, ne lošeg, daj mi dobrog, vođu, ne ovog kad poludiš", nasmejao se Đorđević prisećajući se razgovora kojim je "trgnuo" svog lidera, da odvede reprezentaciju do finala nakon lošeg početka turnira i tri poraza u grupi.

"Tog lošeg Tea ne želimo, ali ovo si pravi ti! Insistirao sam na tome i ponosan sam na odnos koji sam izgradio sa njim. Teo je bio najbitniji igrač svoje generacije u našoj reprezentaciji. To je naravno evoluiralo, nije moglo moguće odmah da se napravi. Ne može ni sa jednim igračem. Čvrsto verujem u ljudskost u odnosima da moraš da se ostvariš ka saradniku kao čovek. Kao igraču mi je bilo lakše da napravim te odnose iznutra, teže je kad si kao trener van svlačionice", naglasio je Đorđević objašnjavajući da kod njega samo jedna stvar ne može da se oprosti.

saša đorđević, miloš teodosić
Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 

"Nevaspitanje i manjak poštovanja. To ne postoji kod mene, moraš da poštuješ jer dobijaš poštovanje od mene. Kad ne pokažu, tu je kraj. Svako može da pogreši i jedina moja filozofija je da svakome treba pružiti šansu".

Prisećajući se da su Teodosić i Krstić jedno vreme bili u sukobu i nisu pričali, ali su na terenu bili puni poštovanji jedan prema drugome, tako se Đorđević prisetio i svog sukoba sa Danilovićem: "Svi znaju priču o meni i Daniloviću, da smo se kao dva pevca pokidali na glupost, dodaj, dodaj ti i okrenemo leđa jedan drugom iako smo izlazili zajedno, žene nam se družile. Šest meseci nismo pričali, sem Ive Rakića koji je to znao i dobacivao. Ne znam kako smo bili dovoljno pametni i zreli da kada i ne vidiš racionalno, da na terenu to niko ne može da provali. Konstantno je bila saradnja na terenu između nas. Nije bilo šanse da ne sarađujemo. Taj tandem je zbog toga funkcionisao, oslanjali se jedan na drugog, a kad smo osvojili jednu od te tri titule te godine, sve je krenulo u dobrom pravcu", zaključio je "Sale Nacionale".

BONUS VIDEO:

Kurir Teodosić predvodi slavlje Zvezde

X&O's CHAT