Slušaj vest

Crnogorski vaterpolista Vladan Spaić (27) oglasio se i izrazio žaljenje zato što je brutalnim udarcem u bazenu naneo teške povrede srpskom igraču Vuku Milojeviću (22). U meču Lige šampiona između Spaićevog Marseja i Milojevićevog Jadrana iz Herceg Novog, on je brutalno udario bivšeg igrača Zvezde i reprezentativca Srbije i zbog toga Beograđanina čekaju nedelje oporavka.

U obraćanju javnosti upućenom svim ljubiteljima vaterpola, Spaić je naveo da je dužan da se obrati javnosti.

"Kao dugogodišnji reprezentativac Crne Gore i član vaterpolo kluba Marsej dužan sam da se obratim javnosti. Prošle srede, tokom prvog meča Lige šampiona u Marseju, došlo je do momenta u igri koji nikada ne bih poželio. Nakon postignutog gola, desio se refleksni kontakt sa Vukom Milojevićem, igračem Jadrana iz Herceg Novog, nažalost je doveo do njegove povrede i mog očekivanog isključenja. Želim da izrazim duboko žaljenje zbog Vukove povrede".

"Vaterpolo je sport u kojem posvećenost i strast ponekad mogu dovesti do manje kontrolisanih akcija, ali nikada nisam imao želju da ugrozim fizički integritet drugog igrača. U kontaktu sam sa Vukom od njegovog povratka u Srbiju. Želim mu brz oporavak i povratak u bazen kao i puno uspeha u nastavku sezone. Hvala svima na razumevanju", naveo je Spaić.

Prvostepenom odlukom disciplinaca Lige šampiona, Spaić je kažnjen suspenzijom sa deset mečeva najjačeg takmičenja. Sa druge strane, pozitivna je vest da prema navodima specijalizvanih portala Milojeviću nije slomljena vilica.

Pogledajte snimak te brutalne povrede: