Slušaj vest

Hrvatska - Škotska 2:1 u Ligi nacija, posle najveće drame u 3. kolu Lige nacija! Ostrvljani su u 94. minutu izjednačili na 2:2 autogolom Kristijana Jakića, koji ipak nije bio priznat jer je Če Adams bio u ofsajdu. Dugo je trajala provera te situacije u VAR sobi, a onda je rumunski sudija Ištvan Kovač pokazao da ipak nema pogotka i da ostaje rezultat 2:1. Posle toga je i odsvirao kraj utakmice, u kojoj su Hrvati ostvarili drugu pobedu u Ligi nacija, nakon što su u prošlom kolu savladali Poljsku golom Luke Modrića za 39. rođendan.

I u subotu uveče Modrić je bio na terenu "Maksimira" i nervozno je odmahivao rukom, veoma ljut zbog toga što se Hrvatska dovela u situaciju da strepi do poslednjih trenutaka i da navija da VAR soba ispravi ono što je odbrana pogrešila.

Škotski gost pokazao se kao veoma nezgodan protivnik, jer je poveo autogolom Duje Ćaleta-Cara u 32. minutu, ali je tim Zlatka Dalića to ipak uspeo da ispravi, udarcima Igora Matanovića u 36. minutu i Andreja Kramarića u 70. Delovalo je tada da će publika na "Maksimiru" videti miran kraj meča, ali onda se dogodila drama posle koje su na travi završili igrači oba tima.

Hrvatska je i ovim trijumfom napravila veliki korak ka plasmanu u martovsko četvrtfinale Lige nacija, a ujedno i ka boljem žrebu za kvalifikacije za Mundijal 2026.