Slušaj vest

Jedan od najvećih vaterpolista svih vremena Igor Milanović postaće novi trener zagrebačke Mladosti. Svi detalji su već utanačeni i svakog trenutka očekuje se zvanična promocija srpskog trenera koji će imati vrlo težak zadatak pošto situacija u Mladosti nije ni blizu dobra, daleko je od renomea kluba za vreme bivše Jugoslavije.

Ostali su Zagrepčani bez Lige šampiona, pošto ih je izbacio Radnički iz Kragujevca, dok nisu dobro počeli sezonu ni na Jadranu, tako da je Damir Vincek smenjen. Odluka je pala da Milanović preuzme hrvatskog velikana u kome se proslavio i kao igrač, kada je došao baš uoči raspada Jugoslavije. Dva puta je sa Zagrepčanima osvajao Ligu šampiona (1990. i 1991. godine), a sada će kao trener pokušati da vrati klub na staze stare slave.

Podsetimo, Milanović je kao trener radio u Partizanu, Pro Reku, Crvenoj Zvezdi, Galtasaraju i Novom Beogradu, odnosno poslednji angažman imao je pre više od godinu dana u Olimpijakosu.

Od igrača koje će dočekati u Zagrebu vredi izdvojiti Franka Lazića, Josipa Vrlića, Anta Vukićevića, Andriju Bašića i druge, a videćemo da li će uspeti u onome što nije njegov prethodnik - da ih sve uigra. Tek jedna pobeda iz tri utakmice u regionalnom takmičenju, uz poraz od Solnoka u Evrokupu, zaista su premalo za ovakav tim.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Golman vaterpolo reprezentacije Srbije na Kurir televizij otkrio koji momenat u Parizu je bio najteži