Slušaj vest

Pre nekoliko dana celu Finsku šokirala je vest o smrti poznatog hokejaša Janea Puhakua (29), a sada je otkriveno i da je ubijen. Sumnjalo se da ga je usmrtio njegov partner Rolf Nordmo (66), a prema izveštajima lokalnih medija - sada je to i potvrđeno pošto je brzo priznao ubistvo.

Nordmo je prvi saslušan i odmah je priznao da je sačmaricom pucao u svog dečka koji je potom pronađen mrtav. Glavni istražitelj u ovom slučaju Mati Hegman rekao je da su upravo od početka istrage i sumnjali na Nordma. Nedavno su njih dvojica raskinuli, a Nordmo je pucao na njega kada je preuzimao svoje stvari. Telo je pronađeno u njihovoj kući, a kada je isključeno da nije u pitanju provala, inspektori su brzo "sabrali dva i dva".

Puhaku je inače profesionalno igrao za timove u svojoj domovini, Kanadi i Francuskoj, a penzionisao se 2018. godine. Već naredne godine je javno priznao da je gej i tim povodom dobio je mnogo podrške javnosti. Postao je prvi hokejaš u Finskoj koji je javno to saopštio.

U jednom intervjuu u kojem je izneo svoje opredeljenje, hokejaš je naveo da je već sa 16 godina znao da je gej i da je to priznao kapitenu tima i nekolicini saigrača.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Bojana Šlajmer: Na mozgu dečaka ubice se treba tragati za promenama moždanih struktura