Slušaj vest

Dostojan imena i zaostavštine prof. dr Miroslava Popovića biće bez ikakve sumnje treći po redu Memorijalni turnir koji će se 8. novembra održati u njegovu čast. Pozornica je spremna, a na nju će izaći samo najbolje od najboljeg što srpski profesionalni boks ima da ponudi. I nesumnjivo tom prilikom pokazati sav raskoš veštine, talenta, znanja, hrabrosti, odvažnosti i čelične volje. Svakako pride, i napuniti oči svima koji se te večeri (19.30, SK Fight) budu našli u Kristalnoj dvorani hotela Majdan koje će biti poprište šest izuzetnih borbi.

Ona naslovna biće ujedno i borba za titulu. Tomislav Vukomanović (9-0, 3 KO) će po poslednji put pre nego što uplovi u seniorske vode, braniti pojas WBC omladinskog interkontinentalnog prvaka u velter kategoriji. Za izazivača će imati ambicioznog Kolumbijca Aleksandera Morena koji u dosadašnoj karijeri ima skor od sedam pobeda (5 KO) i jednog poraza. Inače, na tom meču će supervizori biti Migel Anhel de Pablos, WBC direktor za silver šampione, kao i Bonu Gavhar Rahimova iz Uzbekistana.

Boks turnir
BSS 

Uz rođenog Banjalučanina koji nastavlja da krči put ka visinama, zvezda večeri biće i najbolja srpska bokserka, Nina Radovanović, svetska IBO šampionka u polumuva kategoriji. Pobedom nad Minervom Gutijerez (5-4, 1 KO) iz Španije, Nina bi definitivno otvorila vrata borbi za WBC titulu. Prvi meč večeri biće debi Nađe Milijančević pred beogradskom publikom. Harizmatična devojka nepresušne energije i neustrašivog stava će u tek svojoj drugoj borbi u profi boksu izaći na crtu Gruzijki Mariami Nutsubitze u poluvelter kategoriji. Nađa inače iza sebe ima dugogodišnju karijeru u kiks-boksu, MMA i "bare knuckle-u", a sada želi da izgradi ime za sebe i u plemenitoj veštini.

Deo spektakla rezervisan je i za sjajnog kruzeraša Gorana Babića (8-2-2, 2 KO) koji će boksovati protiv Stefana Mihailova iz Beograda. Ovo će inače biti revanš njih dvojice koji su u prvom "fajtu", održanom sredinom avgusta ove godine, boksovali nerešeno. Priliku da pokažu svoje umeće, kao i napredak ponovo će imati bokseri iz DR Konga koji poslednje tri godine žive i rade u Beogradu. Fretas Pembeleu (6-0, 1 KO) i Nejtan Lunata (6-0, 2 KO) iz BK "Fontana" su i lani učestvovali na Memorijalu, a sada će ispred sebe imati inostrane borce.

Pembele će prvi u ring, a rival će mu u poluvelter kategoriji biti vihorni Španac Brajan Karvakundo (3-7-2, 1KO). Što se tiče, Lunate (laka kategorija), njega će testirati nimalo naivni Gruzin Kviča Gigolašvili. Pored kvalitetnog boksa, publika će moći da uživa i u lepoj hrani, piću, ali i bogatom muzičko-scenskom programu. Između svakog meča, plesna grupa "Dare to dance", čuvenog koreografa Ivana Mileusnića će imati svoj mali šou kojim će zabavljati gledaoce. Zvanično merenje boraca zakazano je dan pred događaj, 7. novembra, a karte za ovaj istinski bokserski spektakl su zvanično u prodaji i mogu se kupiti u prostorijama Srpskog profesionalnog bokserskog saveza (Hala sportova "Ranko Žeravica") ili putem Instagram stranice "serbian professional boxing".

Program turnira:

Preliminarne borbe Nađa Milijančević (Srbija) - Mariami Nutsubitze (Gruzija), poluvelter kategorija, šest rundi Fretas Pembele (DR Kongo) - Brajan Karvakundo (Španija), poluvelter kategorija, šest rundi Goran Babić (Srbija) - Stefan Mihailov (Srbija), kruzer kategorija, šest rundi Nejtan Lunata (DR Kongo) - Kviča Gigolašvili (Gruzija), laka kategorija, šest rundi Sunaslovna borba Nina Radovanović (Srbija) - Minerva Gutijerez (Španija), polumuva kategorija, osam rundi Naslovna borba Tomislav Vukomanović (Srbija) - Aleksander Moreno (Kolumbija), velter kategorija, deset rundi

BONUS VIDEO: 

Privatna arhiva Mladi bokseri pokazali pravo umeće