Slušaj vest

Ferari je došao do "duple pobede" na Velikoj nagradi SAD u Ostinu jer je Šarl Lekler završio na prvom, a Karlos Sainc na drugom mestu! Ipak, njih dvojica nisu bila toliko u prvom planu, nego Maks Ferstapen i Lando Noris koji su se borili za treći stepenik na podijumu zbog šampionske trke Formule 1.

Tri kruga pre kraja, Noris je uspeo da obiđe Ferstapena, kada su obojica završila van staze, a tik pred kraj stigla je informacija da je vozač Meklarena ipak kažnjen sa pet sekundi. Tako je Norisu praktično oduzeto treće mesto i završio je kao čevrtoplasirani, pa je posle ovog vikenda sve dalje od aktuelnog šampiona u Red Bulu. Ne samo da je danas osvojio tri boda više, nego je i u subotu dobio dva više zbog pobede u sprintu. A i te kako će biti besan jer za sličan "manevar" u prvom krugu Ferstapen nije bio kažnjen...


To znači da je sada Ferstapen na ukupno 354 poena, dok je Lando Noris na 297 i to pet trka do kraja. Delimično se i Šarl Lekler (275 bodova) ukuljučio u borbu i ima čemu da se nada, Oskar Pijastri (Meklaren) je na 247, a već predaleko Karlos Sainc (Ferari) 215.

Što se tiče trke u Ostinu, Noris će imati za čim da žali jer je već u prvoj krivini "prokockao" pol-poziciju kada su Ferariji iskoristili to što je obraćao pažnju samo na Ferstapena, što mu se desilo već "ihahaj" puta ove sezone. I taman kada se činilo da je naučio na greškama, iste kikseve napravio je i posle pauze, tako da kada se na kraju sezone bude podvlačila crta, možda baš takvi detalji odluče šampiona.

U bodovima u Ostinu završili su još Oskar Pijastri (Meklaren), Džordž Rasel (Mercedes), Serhio Perez (Red Bul), Nikol Hilkenberg (Has), kao i mladi Lijam Loson (RB) i Franko Kolapinto (Vilijams) koji su pravo osveženje u Formuli 1.

BONUS VIDEO:

Privatna arhiva F1, A1