Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Igor Kolaković ocenio je da je njegov tim bio dobro pripremljen za meč sa Argetinom, što se videlo iz dva prva seta dobijena visokom razlikom.

"Dobro smo igrali u prva dva seta, ali smo izgubili koncentraciju u trećem. Ipak, uspeli smo da dobijemo sa velikom poen razlikom", rekao je Kolaković, posle pobede ekipe SCG protiv Argentine (3:1 - 25:18, 25:17, 24:26, 25:17) u drugoj utakmici druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu.

On je rekao da plavi, ipak, žele da dobijaju sve setove, a ne da razmišljaju o poen razlici i o tome kako da stvore što bolji količnik, koji posle bodova, odlučuje o plasmanu ekipa na tabeli grupe.

Kapiten Nikola Grbić istako je da su plavi upisali važnu pobedu.

"Nastavak pobedničkog niza je veoma važan, ali je još važnije otići u narednu rundu, u polufinale. Samo treba da damo svoj maksimum u narednim utakmicama", izjavio je Grbić.

Korektor SCG Ivan Miljković rekao je da su plavi u prva dva seta igrali veoma dobro.

"Medjutim, u trećem setu smo grešili, pa smo taj deo izgubili, ali smo četvrti ponovo lako dobili", podsetio je Miljković.

Prema njegovoj oceni, Argentina je igrala dobro, ali SCG je bila dobro pripremljena, što je i dokazala trijumfom.

Selektor Argentine Hon Uriarte ocenio je da je njegov tim poboljšao igru u odnosu na prethodni meč i poraz od Rusije (0:3).

"Ekipa SCG je uspela da zadrži visok nivo igre i posle izgubljenog trećeg seta. Posebno dobro su igrali u napadu i kontri. Zato smo izgubili", rekao je on.

Kapiten Argentine Markos Milinković rekao je da je cilj njegove ekipe da trijumfuje u što većem broju utakmica u drugoj rundi, a da nije važan njegov učinak.

Milenković je trenutno u vrhu tabele najboljih poentera na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Ne zanimama me koliko poena upisujem. Cilj u svakoj utakmici je pobeda mog tima, bez obzira na broj poena koji su pripisani meni", dodao je Milinković.

Na SP sledi jedan slobodan dan. Posle toga, SCG igra sa Japanom, u utorak u 18.00 po lokalnom, odnosno u 10.00 po centralnoevropskom vremenu.

(Beta)