Ostali sportovi

REGIONALNA A1 LIGA: Srbija - Dalmacija "iz keca u dvojku"

Izvor mondo.rs

Vaterpolisti Crvene zvezde u petak su ubedljivo pobedili Mornar, a dan kasnije Partizan i Šabac pretrpeli takođe ubedljive poraze od timova sa hrvatskog primorja.

Izvor: MN Press

Pobeda i dva poraza srpskih timova u 4. kolu Regionalne A1 lige za vaterpoliste.

Crvena zvezda je posle remija u "večitom" derbiju, na premijeri takmičenja, očekivano izgubila od Juga i zagrebačke Mladosti, da bi u petak u okviru 4. kola ostvarila pun pogodak u duelu sa splitskim Mornarom - 14:7 (3:1, 3:1, 3:3, 5:2).

U timu Igora Milanovića izdvojili su se Radović sa četiri, Šulc i Tankosić sa po tri pogotka.

Partizan i Šabac na sceni su bili u subotu, ali ovog vikenda nisu bili ni izbliza uspešni kao crveno-beli.

Na gostovanju Jadranu iz Splita, Partizan je poražen rezultatom 18:11 (4:2, 5:1, 3:2, 6:6), a "svetla tačka" bio je petostruki strelac Aleksandar Radanović.

Šabac kao domaćin nije imao šta da traži u meču protiv dubrovačkog Juga - 7:15 (2:6, 1:3, 2:1, 2:5).

Reprezentativac Hrvatske Loren Fatović čak šest puta je zatresao mrežu šampiona Srbije, u čijim redovima nije bilo nijednog raspoloženog pojedinca.

Mladost i Jug vodi na tabeli sa maksimalnih 12 bodova, Partizan i Zvezda sa po četiri boda se nalaze na šestoj i sedmoj poziciji, dok je Šabac iza njih sa tri boda.

Peto kolo (23. oktobra) donosi dobre prilike za osvajanje bodova Partizanu, koji dočekuje Primorac, pa i Zvezdi koja gostuje poslednjeplasiranoj Budvi. Šabac će u goste Mladosti, gde ima samo teoretske šanse da uradi nešto više.