Ostali sportovi

Turnir u Seulu odličan test, Srbija zadovoljna kreće na SP

Izvor mondo.rs

Reprezentativka Srbije Jelena Trifunović kaže da je turnir u Seulu bio prava provera pred teške ispite koji im slede na planetarnom šampionatu u Japanu

Izvor: MN Press

Rukometašice Srbije odradile su poslednje pripreme za Svetsko prvenstvo u Japanu, koje startuje 30. novembra.

Srbija je učestvovala na Seul kupu, gde je ostvarila dve pobede u tri meča. Savladale su Koreju (27:26) i Mađarsku (25:23), dok su ubedljivo izgubile meč od Rusije (25:43).

Jelena Trifunović, reprezentativka Srbije, kaže da je to bila odlična prilika da se vidi prava snaga tima i koje stvari još treba popraviti do početak Svetskog prvenstva.

"Ovaj turnir nam je baš dobro došao kao priprema za Svetsko prvenstvo. Bilo je potrebno vremena da se oporavimo od vremenske razlike sa kojom smo se suočili. Utakmica sa Mađaricama je bila najbolja. Bile smo borbene u odbrani, a kada je tako, dolaze i golovi. Odbrana je presudila. Imali smo mali pad koncentracije u drugom poluvremenu, ali sve u svemu možemo biti zadovoljne. Bila je ovo dobra proba pred Kumamoto", navela je Jelena Trifunović.

Srbija će na SP igrati u grupi A zajedno sa selekcijama Holandije, Norveške, Slovenije, Angole i Kube, a prvi meč na programu je u subotu od sedam časova po srednjeevropskom vremenu u kojem će rival biti Angola.