Ostali sportovi

Emir Bekrić iz sprinterica u direktorsku fotelju

Izvor mondo.rs

Nekadašnji osvajač bronze na Svetskom prvenstvu u trci na 400 metara prepone izabran je za sportskog direktora AK Partizan 1945.

Izvor: MN Press

Emir Bekrić nakon sjajnog uspeha na Svetskom prvenstvu 2013. godine, kada je osvojio bronzu u trci na 400 metara prepone, stagnirao je u karijeri, napravio dugu pauzu i pokušao prošle godine da se vrati, ali bez mnogo uspeha. Umesto na stazi u narednom periodu biće van nje, ali usko povezan sa "kraljicom sportova".

Bekrić, koji ima 28 godina, izabran je za sportskog direktora Atletskog kluba Partizan 1945, navodi "Sportski žurnal".

Na sednici Skupštine kluba, koja je održana u Beogradu, razrešeni su prethodni predsednik kluba, predsednik Skupštine, članovi Upravnog odbora, generalni sekretar i članovi Nadzornog odbora i imenovani su novi.

Za predsednika Skupštine izabran je trener Vladimir Bogdanović, za predsednika Mirko Marjanović, bivši reprezentativac u atletici, za članove Upravnog odbora Stanoje Burlić, Jelena Japundžić, Bojana Kaličanin i Vladimir Todorović, koji je i novi generalni sekretar kluba, dok su članovi Nadzornog odbora Nataša Ćulafić, Slavica Milićević i Jelena Raičević.

Emir Bekrić postavljen je za novog sportkog direktora, nakon što su ga na tu funkciju predložili novi članovi Upravnog odbora.