Ostali sportovi

Novi ubedljiv poraz vaterpolistkinja Srbije na EP

Izvor mondo.rs

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Rusije 27:2 (6:2, 8:0, 8:0, 5:0 ) u drugom kolu A grupe na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor: MN Press

Izabranice Dragane Ivković doživele su drugi poraz na Evropskom prvenstvu, nakon što su u prvom kolu izgubile od Grčke 7:26.

U duelu protiv prejakih Ruskinja, naše devojke nisu uspele da primoraju favorita na veći napor, izuzev u prvoj četvrtini.

Nažalost, od druge deonice igra srpskog tima se raspala, Ruskinje su lako poentirale, davale golove iz kontri, a golmani naše ekipe nisu mogli da urade mnogo.

"Loše smo odigrali mada je početak bio dobar. Rusija je daleko ispred nas u svakom pogledu. Mogle smo bolje, da imamo bolji rezultat. Dogovore nismo ispoštovali. Brzali smo u napadu a one su svaku našu grešku kažnjavali. Sada nam počinje ono zbog čega smo došli", izjavila je Dragana Ivković.

Vanja Lazić nije mogla da uradi nešto više pred golom...

"Dogovor nismo poštovali. Kontre su im išle našim greškama a to nam je bio jedini zadatak. Na žalost nismo bile kako treba što se toga tiče. Nadam se da ćemo u sredu biti mirnije i da ćemo zabeležiti dobar rezultat", izjavila je ona.

Po jedan gol za Srbiju postigle su Jelena Vuković i Nada Mandić, dok su Ruskinje predvodile Anastasija Fedotova sa sedam i Alena Šerzantova sa šest golova.

Naše vaterpolistkinje naredni meč igraju za dva dana protiv Hrvatske, a potom slede dueli protiv Slovačke i Mađarske.

Rusija - Srbija 27:2 (6:2, 8:0, 8:0, 5:0)

Dunav Arena. Sudije: Zvart (Holandija), Blanšar (Francuska). Igrač više: Rusija 4 (2), Srbija 2 (0).

RUSIJA: Ustijuhina, Bersneva, Prokofjeva, Karimova 2, Borisova 3, Gorbunova 4, Serzantova 6, Simanovič, Timofejeva 2, Soboljeva, Ivanova 3, Fedotova 7, Karnuk. Selektor: Gajdukov.

SRBIJA: Lazić, Čegar, Pantović, Rudić, Josifović, Mišković, Gluščević, Mandić 1, Ilić, Vuković 1, Milićević, Jakovljević, Travar. Savezni trener: Ivković.