Ostali sportovi

Novak nastavlja PERFEKTAN niz: Došao po trofej koji nije digao sedam godina

Izvor mondo.rs

Đoković sa saradnicima stigao u Aziju.

Posle kratkih priprema u Beogradu, Novak Đoković ponovo se okreće takmičarskim mečevima.

Najbolji teniser sveta stigao je u Dubai, gde će od ponedeljka učestvovati na turniru koji je osvojio četiri puta u periodu od 2009. do 2013. godine.

Ipak, od tada nijednom.

Nole nije Dubai ubacivao u kalendar još od 2016, kada je ispao u četvrtfinalnom meču protiv Felisijana Lopeza.

Ove zime, Đoković se vratio na turnir "Serije 500", uspostavljen još 1993. godine. I kao i uvek - stiže da pobeđuje i da nastavi svoj perfektan niz u 2020. godini. U ovom trenutku, njegov skor posle ATP Kupa i Australijan opena je 13-0.

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Tunižanina Maleka Džazirija, a taj meč trebalo bi da počne u ponedeljak oko 16 časova.

Rekorder Dubaija je Rodžer Federer, sa osam osvojenih titula. Poslednju je osvojio prošle sezone u finalu protiv Cicipasa, koji je ponovo tu.

Ako ne bude iznenađenja, Đokovićev rival u drugoj rundi biće Nemac Filip Kolšrajber, dok bi u četvtfinalu mogao da igra protiv Karena Kačanova, Mihaila Kukuškina...

U potencijalnom polufinalu mogući rivali su mu Gael Monfis, Bena Per, Rišar Gaske i Marin Čilić, a na drugoj strani žreba je drugi nosilac Stefanos Cicipas, kao i Fabio Fonjini, Roberto Bautista Agut, Andrej Rubljov i naš teniser, Filip Krajinović.

Biće zanimljivo pratiti ovaj turnir, koji Novak shvata maksimalno ozbiljno.

"Za mene je svaki turnir bitan, tako sam odrastao, okružen ljudima koji su me savetovali da ne potcenjujem nijedan turnir koji je iz niže kategorije i da ne štedim sebe čuvajući se za veći turnir. Radije bih da ga ne igram nego da ga igram sa pola snage. Jesu gren slemovi najviši ciljevi, ali svaki meč je prilika da budem još bolja verzija sebe", rekao je Đoković ove nedelje u Beogradu, objašnjavajući svoj dobro poznati, šampionski pristup.