Haos u Budvi: Sukob navijača Partizana i policije, BLOKIRAN grad! (VIDEO)

Pogledajte snimke sa bazena i svlačionice...

MN Press

Nemiri u Budvi!

Uoči utakmice Primorca i Partizana, ispostavilo se u rezultatski nevažnoj utakmici Regionalne A1 lige koja je samo 24 časa pre toga promenila pravila takmičenja, došlo je do sukoba navijača crno-belih sa policijom, piše portal "Vijesti".


Kako piše ovaj portal, na bazenu "Dragan Trifunović" stotinak navijača Partizana sukobilo se sa policijom, koja je potom bacila suzavac, pa "ispraznila" tribine.

"Kurir" navodi da je policija bez razloga počela da napada "Grobare", a da je tek onda došlo do sukoba, da bi nakon izbacivanja navijača crno-belih sa bazena - bio bačen suzavac. Vaterpolisti Partizana skolonili su se u svlačionicu, "uplakani" od suzavca.

Budvanska policija privela je 25 osoba zbog ovog incidenta, a u njemu je, kako je saopšteno iz Uprave policije, povređen i jedan njihov službenik. Policija je zbog incidenta blokirala grad.

"Oko 120 navijača vaterpolo kluba Partizan koji su pristupili objektu gdje se održavala utakmica, odbilo je da se podvrgne redovnom detaljnom pregledu zaštitara koji su obezbeđivali događaj. Osim toga, pokušali su nasilno da uđu u unutrašnjost objekta, te im je od strane budvanske policije izdato upozorenje, a na koje su se oglušili. Ova grupa navijača je udaljena sa bazena nakon čega su isti kamenicama gađali objekat i tom prilikom je nastala šteta na objektu i na službenom vozilu Uprave policije", navodi se u saopštenju i dodaje se da je sa događajem upoznat nadležni državni tužilac. "Policija preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju procesuiranja lica odgovornih za ovo narušavanje javnog reda i mira".

Utakmica je trebalo da počne u 19 časova, ali je odložena za nedelju od 18, bez prisustva publike.