Ostali sportovi

"Procurelo" iz MOK-a: Olimpijske igre u Tokiju 2021!

Autor Vladimir Sukdolak Izvor mondo.rs

Član Međunarodnog olimpijskog komiteta Dik Paund rekao za "USA Today" da je odluka doneta i da će se Olimpijske igre u Tokiju održati 2021. godine.

Možemo da kažemo - skoro pa je jasno: Olimpijskih igara u Tokiju ove godine zbog pandemije korona virusa neće biti!

Takve informacije stižu od Dika Paunda, člana Međunarodnog olimpijskog komiteta, koji je u izjavi za ''USA Today'' naveo da je – odluka praktično donesena, a da će detalji biti poznati za četiri meseca.

''Na osnovu svih informacija koje Međunarodni olimpijski komitet u ovom trenutku, skoro da je odlučeno da Igara ovog leta neće biti. Još uvek nisu regulisani svi parametri po pitanju toga, ali Igre neće početi 24. jula,

Toliko u ovom trenutku znam
'', rekao je Paund, inače Kanađanin i jedan od najuticajnih ljudi u MOK-u.

Ranije tokom dana saopšteno je da će, ukoliko se Igre održe u planiranom terminu, Olimpijski komitet njegove zemlje bojkotovati Igre, a Australija je najavila da će svoje sportiste poslati na takmičenje – ali ako se održi sledeće godine.

Kako sada stvari stoje, tako će i biti, uprkos nastojanjima, pre svega, državnog vrha Japana da najveća svetska smotra sporta bude održana u planirano vreme.

Za odgađanje se zalažu sportisti širom sveta, a najglasnije su do sada reagovali, između ostalog, Plivački savez SAD i Sebastijan Kou, predsednik Svetske atletske federacije.