Ostali sportovi

Vratio se snuker, pred "praznim tribinama" i posebnim pravilima

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.ba

Svetski šampion Džad Tramp ubedljiv na startu turnira u Milton Kinsu.

Liga šampiona u snukeru prvi je sportski događaj prenošen u besplatnom TV prenosu (free-to-air TV) nakon olakšavanja mera u Velikoj Britaniji.

Jučerašnji prvi dan turnira u "Maršal Areni" protekao je u očekivanoj dominaciji aktuelnog svetskog šampiona Džada Trampa.

Možda će vas zanimati

Uoči nastupa u Milton Kinsu, Tramp je morao u 18-časovnu izolaciju, nakon čega je testiran na COVID-19, kao i preostalih sedam igrača i 35 članova osoblja. Posle pristiglih rezultata, koji su bili negativni, turnir je mogao da počne.

Tramp, koji je na kraju završio kao prvoplasirani u svojoj grupi, nastupao je s maskom, dok su igrači morali da održavaju socijalnu distancu od dva metra, a svako je koristio sopstvenu opremu.

Naravno, gledalaca nije bilo, što nije smetalo Trampu da zabeleži sve tri pobede. Dejvida Grejsa savladao je 3:0, Eliota Slesora 3:1, dok je identičnim rezultatom porazio Danijela Velsa.

"U idealnom scenariju, u ovo vreme bih bio negde na godišnjem odmoru, sa novom titulom šampiona. Ali, proteklih mesec dana zaista je bilo teško u zatvorenom. Stvarno je olakšavajuće ponovo zaigrati snuker. Kada igraš, na nekoliko sati zaboraviš na sve brige i sve ono što se dešava oko tebe", istakao je Tramp.

Tagovi