nepobediv!

ODBRANIO SAM TITULU U SRPSKOM STILU: Ponosni Marko Nikolić "ugasio" policajca iz Francuske u 10 rundi

Autor Pavle Knežević

Srpski bokser odbranio WBC pojas mediterana, spremaju se novi izazovi

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana, pošto je pobedio Patrika Boa jednoglasnom odlukom sudija.

Posle 10 rundi velike borbe, vatrogasac iz Srbije pobedio je policajca iz Francuske 97:93, 97:96, 96:94! Ovo je Nikoliću bila 26 pobeda u profesionalnoj karijeri, bez ijednog poraza!

Dom kulture u Obrenovcu bilo je poprište vrhunske borbe u boks noći u kojoj je srpski as Nikolić odbranio pojas.

Nikolić je bio glavna zvezda večeri. Najbolji srpski bokser poluteške kategorije (do 79 kg) ispunio je obećanje pre meča da će se boriti kao nikad do sad.

Boa, međutim, nije za potcenjivanje, tako da je publika mogla da vidi veliku borbu, ali i sigurnu pobedu Srbina. Meč je održan bez prisustva publike usled mera sprečavanja i zaštite od virusa korona na celokupnoj teritoriji naše zemlje.

Srpski as je potvrdio ono što je govorio pre meča, da se odlično kreće, da je spremam sto odsto i da je samopouzdanje na najvišem mogućem nivou.

"Odbranio sam titulu u srpskom stilu, svoje čuvam i branim, tuđe ne želim i nemam. Mi nikada i nismo bili osvajači, od postanka do dana današnjeg mi smo uvek isključivo branili naše. Izgarao sam radeći, trenirajući, misleći kada će doći do ovog trenutka, kako ću izdržati sav taj pritisak, da li će moje telo sve to izdržati. Konačno, bajka o vatrogascu i policajcu je završena, ugasio sam taj požar u rukama Francuza, a naša saga koja je trajala od januara sve do sada, dobila je epilog u vidu moje pobede, odbrane ne samo titule već i časti, sportske, srpske", uzbuđeno je i emotivno govorio Nikolić posle meča.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

A kako je on sam video meč?

"Krenuli smo silovito od samog starta, nismo štedeli jedan drugog ni malo. Tempo je bio sve jači, a ja sam vrebao priliku za nokaut. Odlično sam se kretao, Francuz takođe koji se pokazao kao izuzetno nezgodan rival. Kako su runde odmicale, imao sam osećaj da tek dobijam na ubrzanju i snazi, što mi je i pomoglo da meč završim onako kao sam želeo. Taktika je bila da vežem što više razornih udaraca, da ga iscrpim i slomim njegov otpor. On je brz, nepredvidiv i istrajan", objasnio je Nikolić.

Cilj za dalje je jasan – želi da što pre dobije pravo da izazove neku od evropskih titula.

"Ovaj sadašnji trenutak jeste kruna moje dosadašnje karijere, ali smatram da imam materijala za više, radiću već od sutra na tome da odem ne korak, već miljama dalje. Hvala načelniku Radetu Miloševiću, Vatrogasnom bataljonu Voždovac, direktoru Doma kulture u Obrenovcu Ivan Jegoroviću, menadžeru Luki Popoviću, kondicionom treneru Stevanu Jovanoviću, svim sponzorima, svim ljudima koji su uz mene, koji me prate i pružaju neizmernu podršku koja mi mnogo znači. Najveća zahvalanost ide mojoj porodici, supruzi Anđeli koja me trpi sve ovo vreme, sinovima Vuku i Luki, porodici posvećujem ovu pobedu", rekao je Nikolić.

Iz bataljona SAJ-a Republike Srpske Marko je dobio beretku sa kojom je izašao na meč sa Francuzom.

"Velika čast, beretka je lično rađena za mene i dostavljena mi uoči mog ulaska u ring", ponosno kaže Nikolić.

Pogledajte galeriju:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.