opako!

BRUTALNI APERKAT ZA LAKU NOĆ! Imamo li bokserski nokaut godine? Onesvestio čoveka jednim udarcem (VIDEO)

Autor Pavle Knežević

Džervonta Dejvis je i dalje neporažen, a Santa Kruz je prvi put nokautiran

Bio je to okršaj koji se dugo čekao. Neporaženi Džervonta Dejvis i sjajni Leo Santa Kruz sastali su se u Teksasu, pred publikom, u bokserski čudnom meču u kome su ulog bila dva pojasa u dve različite težinske kategorije, sa ograničenom težinom.

Završilo se brutalno. Dejvis je snažnim nokautom iz jednog udarca onesvestio Santa Kruza, nanevši mu drugi poraz u karijeri, prvi nokautom.

Taj skraćeni levi aperkat je bio prava lepotica, sevnuo je neočekivano i izazvao "kratak spoj" kod Santa Kruza, koji se samo srušio u svom uglu. Sudija je odmah odmahnuo za kraj borbe, a Meksikancu je trebalo nekoliko minuta da se osvesti. Kandidat za nokaut godine.

Pogledajte:

Zabrinuti Amerikanac mu je prišao, dok se ovaj nije podigao na noge. Dejvis je tako zadržao svoj pojas u lakoj kategoriji (61,2 kilograma), a osvojio je i Santa Kruzov u superpero (59 kilograma). Prema dogovoru, nijedan borac nije smeo da bude teži od 59 kilograma. Oba pojasa su u WBA verziji.

Dejvisu je ovo bio 15. uzastopni nokaut i sada je skor popravio na 24 pobede, bez poraza, uz 23 nokauta. Santa Kruz, koji je bio šampion u četiri kategorije, ima skor od 37 pobeda, dva poraza i jedne nerešene borbe. Ovo mu je bio prvi poraz nokautom tokom 14 godina profesionalne karijere.

Meč je održan pred 9.024 gledaoca na stadionu Alamodom, koji prima 64.000 ljudi, ali je kapacitet bio strogo ograničen zbog pandemije koronavirusa.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi