Neverovatno!

MRTAV SKORO DECENIJU, A GLASAO U PENSILVANIJI? Šokantne informacije o bivšem šampionu sveta

Autor Dušan Ninković

Čovek koji je naneo prvi poraz Muhamedu Aliju je deo skandala na izborima u SAD.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Nekadašnji svetski šampion Džo Frejzer se, po tvrdnjama Rudija Đulijanija, nalazi u centru pažnje. Iako je preminuo pre čak devet godina, njegov glas je našao put do birališta.

Ukoliko je ovo tačno, a trenutno ne postoje neki opipljivi dokazi osim reči republikanskog političara, Frejzer bi postao samo jedan deo sage koja traje sve od početka izbora za predsednika SAD.

Džo Bajden je pobedio Donalda Trampa i postaće novi prednsednik SAD, ali njegovu pobedu prate brojne kontroverze. Pre svega se tu radi o glasovima koji su stizali poštom, a koji su u ogromnom procentu bili za njega, ali je izbore obeležilo i mnogo glasova onih koji su preminuli.

U toj grupi je i Frejzer, koji je nakon što mu je dijagnostifikovan rak jetre preminuo 2011. godine, u 67. godini života.

Sudeći po tome da je ovako šokantnu tvrdnju izneo Đulijani, bivši gradonačelnik Njujorka, koji je republikanac, glas Džoa Frejzera je verovatno otišao demokratskom kandidatu, Džou Bajdenu.

Dodatnu zbrku stvara to što republikanci tvrde da je Frejzerov glas ubeležen u Filadelfiji, koja pripada državi Pensilvanija, a popularni ''Smokin' Joe'' je bio prijavljen kao glasač u Nju Džersiju.

Frejzer je na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine osvojio zlatnu medalju, a kasnije je postao i svetski šampion u profesionalnom boksu. Prvi je čovek koji je savladao legendarnog Alija, a karijeru je završio sa skorom od 27 pobeda, četiri poraza i jedne nerešene borbe.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.