Navijamo za Mađarice.

SRBIJA TRAGIČNO ISPALA SA EURA: Svetske šampionke nas izbacile sa takmičenja!

Autor Nikola Lalović

Posle pobede Holandije nad Mađarskom, Srbija je zbog lošije gol razlike ispala sa Eura.

Izvor: MN Press

Sjajan početak, pa šokantan kraj!

Reprezentacija Srbije je izgubila svoj meč trećeg kola Evropskog prvenstva u rukometu od Hrvatske 25:24 i tako ostavila svoju sudbinu u tuđim rukama. 

Bila nam je potrebna pobeda Mađarske nad Holandijom u poslednjem meču naše grupe, ali se to nažalost nije desilo. I tako je naš tim ispao sa kontinentalnog turnira već u uvodnoj fazi.

Mađarice su povele u prvom poluvremenu i dugo su držale četiri gola prednosti, ali su poklekle u finišu prvog dela i Holandija je uhvatila priključak. 

U drugom poluvremenu Holanđanke su pronašle put do pivota, zaigrale brže i tečnije u napadu. Videlo se da drže sve konce igre u svojim rukama, polako su slamale otpor protivnica i uspele su da u poslednjih deset minuta potpuno preokrenu. 

Od kada su povele u 45. minutu držale su prednost do kraja, a ona se u poslednjih pet minuta povećala, tako da su na kraju aktuelne svetske šampionke lako došle do pobede i drugog kruga

Srbija takmičenje završava u prvoj fazi, iako su naše devojke prvenstvo započele upravo pobedom nad svetskim šampionom. Na kraju su u grupi tri ekipe završile takmičenje sa po 2 boda, ali je u međusobnom skoru naš tim zbog ubedljivog poraza od Mađarske imao najlošiju gol razliku

Konačna Tabela: Hrvatska 6, Mađarska 2, Holandija 2, Srbija 2.

Holandija - Mađarska
Izvor: YouTube/The Home of Handball

TOK MEČA: 

KRAJ! Srbija je ispala sa Eura, Holandija pobeđuje 28:24

Pogodak Mađarske iz kontre, ali je onda i Holandija imala dve kontre i posle gola Dulfer overena je pobeda. Nažalost ovo znači da Srbija ispada sa Eura. 

58. minut: Srbija je pred eliminacijom, 26:23 za Holandiju

Haušir pogađa prečku, ali Abinj pogađa svoj prvi gol u najvažnijem mogućem trenutku i ovo znači da je Srbija pred eliminacijom. 

56. minut: Tajmaut Holandije! 25:23

Nekoliko jako loših napada i nema završnice sa obe strane, a Mađarice igraju sve sporije i duže napade i ne uspevaju ni da šutnu. Uzima Holandija tajmaut. 

53. minut: Drži Holandija prednost! 25:23

Svoj tim pokreće Sandra Sološi Začik i smanjuje prednost Holandije golom iz solo prodora, ali je Nuser prošla kroz sredinu i dala gol iz prvog šuta na ovom meču. 

50. minut: Holandija pred pobedom! 24:22

Posle dugog perioda bez gola sa crte Tovizi daje pogodak za izjednačenje. Ipak Haušir je odmah uzvratila i opet vodi Holandija. Otišla je lopta na krilo i Greta Marton je izjednačila na 22:22!

Ipak, odbrana je porozna i vrlo brzo opet vidimo gol Holandije i vođstvo! Debi Bont postiže drugi gol i sada je +2 za Holandiju!

45. minut: Vodi Holandija! 21:20 

Holandija je uspela da izjednačI! Malestajn je pogodila sa sedmerca, a pre toga je Keni Dulfer opet bila precizna i istopila se prednost Mađarske. U naletu su Holanđanke!

Ali Hafra pogađa sa distance posle nebeskog skoka i opet vodi Mađarska! Ali Dulfer opet nezaustavljiva i izjednačuje. Prečka spasava gol Mađarica, ali Haušir daje gol za vođstvo! 

40. minut: Drže Mađarice +2! 19:17

Dulfer drži svoj tim u igri, puca iz svih pozicija! Sada je pogodila sa devet metara i smanjila na -1! Potom je suđen sedmerac u poslednjim momentima napada Mađarske i Kovačič je to pogodila. 

Uspeva Vetering da pogodi, ali ipak Kovačič još jednim pogotkom uspeva da povfrati prednost za svoj tim. Blanka Biro briljira i skida zicer sa krila!

Počelo je drugo poluvreme! 17:15

Dva gola sa bekovskih pozicija na startu, po jedan sa obe strane. Potom smo videli nekoliko sjajnih odbrana na obe strane, a onda je Keni Dulfer smanjila na 17:15!

Kako stoji stvar za Srbiju?

Nama je potrebna pobeda Mađarske u ovom meču kako bi naš tim otišao u drugi krug. ali Holandija se sigurno neće lako predati. Mađarice su u prvom delu krunisale jedan sjajan deo igre i napravile prednost, ali uz dobre odbrane Tes Vester i konačno dobru igru sa pivota Holandija je uspela da se vrati i na poluvremenu gubi samo sa dva gola razlike. 

POLUVREME! Na kraju se Holandija vratila! 

Uspele su konačno lopte da odu na pivot i Holandija je došla do dva brza gola - preko Snelder i Bont sa pivota i jedan gol sa sedmerca. Zato sada tim Holandije ima aktivan rezultat. 

25. minut: 14:10

Kada su se Mađarice dokopale prednosti nisu nameravale da je poklone protivnicama. Igra se gol za gol i to za sada znači da prednost ostaje na strani Mađarske. 

20. minut: Drže prednost, 12:8

Iako je Holandija u odbrani uspela da dođe do čvršće igre nije ovo ni senka onog tima koji je 2019. osvojio svetsko zlato. Snelder ne dobija lopte na pivot i ne funcioniše ovo.

15. minut: Odlepile su se Mađarice! 10:7

Uspevaju sa pozicija bekova da dođu do prednosti Mađarice i sada prvi put na meču uspevaju da dođu do veće prednosti. Deluje da Holandija u odbrani nema rešenje za Soloi-Šačik i bekove Mađarske. 

10. minut: Za sada je gusto! 5:5

Navijamo da Mađarska dobihje ovaj meč, ali za sada se Holandija drži pošto je trenutno nerešeno, uspevaju svetske šampionke da se drže u ovoj utakmici. 

5. minut: Bolji početak Mađarica, 3:2

Uspele su Mađarske rukometašice da dođu do prednosti na startu i vode 3:2. Za sada vidimo reztultatsku klackalicu ali Mađarice deluju sigurnije. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.