Ipak - kraj

SRBIJA IPAK IDE KUĆI: Ostaje žal, sami sebe smo pobedili!

Autor Mladen Šolak

Naš tim ipak nije ušao u drugu fazu Evropskog prvenstva

Izvor: MN Press

Nažalost, Srbija nije uspela da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva za rukometašice.

Naš tim je na startu turnira u Danskoj šokirao šampiona sveta uprkos teškoj povredi Andree Lekić, a potom je doživeo poraze protiv Mađarske (nedelja) i Hrvatske (utorak) koji su označili i kraj učešća.

Posebno će boleti neuspeh protiv Hrvatica u utakmici na gol razlike, u kojoj je naš tim imao napad u poslednjim trenucima. Selektor Ljubomir Obradović je tokom na momente haotičnog nastupa pozivao tajm-aute, budio svoj tim, ali ništa nije upalilo.

"Neizvestan i tvrd meč, na kraju nismo uspeli. Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli. Hrvatice su bile za nijansu bolje. Poslednjih 14 minuta nismo šutnuli na gol, promašili dva penala i praktično sami sebe pobedili", rekao je selektor posle meča, a preneo Rukometni savez Srbije.

On je dodao da će naš tim imati za čim da žali.

"Ostaje žal. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, lako su izjednačile. U drugom smo vodili dva, lako je to anulirano. Njihov golman je rešio utakmicu. Ne samo ovu, nego i protiv Holandije i Mađarske. Devojka koja je jako samopouzdana na golu i polako nabija kompleks drugima", dodao je selektor.

Ekipa će se u narednim danima razići, a naredne jako važne utakmice je čekaju u martu, kada će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.