Šok!

VELIKI SKANDAL - PUTIN NE SME NA MUNDIJAL I OLIMPIJSKE IGRE: Rusija u šoku, posle sportista kažnjen i predsednik!

Autor Nikola Lalović

Nisu samo ruski sportisti kažnjeni, već i političari.

Ceo svet bruji o presudi Sportskog arbitražnog suda u Lozani (CAS) da zabrani učešće pod ruskom zastavom sportistima na velikim takmičenjima u naredne dve godine. 

To znači da Rusije neće biti na Olimpijskim igrama u Tokiju, Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu kao i na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2022. godine. 

Sada je taj sud doneo još jednu presudu protiv Rusije. Zabranio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da u naredne dve godine posećuje Olimpijske i Paraolimpijske igre, kao i svetska prvenstva uključujući ono u Kataru 2022. godine. 

Zabrana se zapravo odnosi na sve predstavnike ruske vlade, a to su kako se u tekstu presude navodi: "zamenici ministara, ministri, zamenici premijera, premijer i predsednik Ruske Federacije".

Ovaj sud je u sporu između Svetske antidoping agencije (VADA) i ruske antidoping agencije (RUSADA) stao na stranu VADA-e i osim suspenzije ruskih sportista izrekao je veliku novčanu kaznu RUSADA-i. Rusko antidoping telo će morati da plati 1.27 miliona dolara za troškove suđenja i istrage koje je VADA imala. 

Da podsetimo, ceo skandal je počeo još 2014. godine kada je u jednom dokumentarcu objavljeno da se ruski sportisti dopinguju. RUSADA je najavila žalbu na ovakvu odluku. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.