VATERPOLO

VATERPOLISTI DOBILI BOLJE USLOVE ZA TRENINGE: Udovičić saopštio lepe vesti reprezentaciji Srbije!

Autor Milutin Vujičić

"Mi smo imali zadovoljavajuće uslove u našoj zemlji i moram da napomenem da ne mogu da se požalim, ali bih voleo da izgradimo još neki bazen u Beogradu".

Izvor: TV Prva/screenshot

Vaterpolo reprezentacija Srbije okupila se ovog ponedeljka na bazenu "25. maj"i počela pripreme za evropski deo kvalifikacija Svetske lige u Debrecinu, gde će od 8. do 10. januara igrati za plasman od petog do osmog mesta.

Tim povodom je kapiten reprezentacije Filip Filipović gostovao u Jutarnjem programu TV Prva zajedno sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem i objasnio u kakvim uslovima će "delfini" raditi.

"Uvek ističemo da je briga o sportistima jedan od prioriteta i sportisti u predolimpijskoj godini treba da razmišljaju samo o trenažnom procesu, a mi smo tu da im omogućimo uslove", kazao je Vanja Udovičić i objasnio kakva novost je u pitanju.

"Mi na '25. maju' postavljamo balon na otvorenom bazenu i dajemo im prostor da imaju šansu za trening, a rekreativci će tako da dobiju još jednu mogućnost. Tako danas kreću pripreme reprezentacije u novom bazenu. Mi imamo objektivan izazov da već 40 godina u Beogradu nije izgrađen novi bazen. Sadašnja tendencija je da se postavljaju balone na otvorene bazene, pa je to veća mogućnost za sve".

Udovičić je rekao da je zajedno sa VSS odvojeno 30 miliona dinara za ovu investiciju, dodavši i da "nikada nije bilo veće ulaganje u sport", pa je tako želja da se u budućnosti u svim većim gradovima izgrade bazeni i da za to postoji inicijativa.

Kapiten "delfina" Filipović je dodao da je uz pomoć ministarstva i države sportistima olakšan put ka mogućnosti da ostvare određene uspehe, a da se i sam nada bazenu u Beogradu.

"Ove godine u Mađarskoj svaki iole veći grad ima olimpijski bazen. Vanja Udovičić je na pravom putu, ne možemo da pariramo Mađarskoj, ali otvaranjem balona se ostvaruju sve bolji uslovi za nas vaterpoliste. Mi smo imali zadovoljavajuće uslove u našoj zemlji i moram da napomenem da ne mogu da se požalim, ali bih voleo da izgradimo još neki bazen u Beogradu, ali to ne može preko noći. Uveren sam da ćemo u narednih nekoliko godina otvoriti bazen", zaključio je FIlipović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.