Dolazi naše vreme

SRBIJI JE MESTO NA SVETSKOM PRVENSTVU: Razbili smo Francuze, a oni Norvežane!

Autor Dušan Ninković

I dalje su Francuzi sam krem evropskog i svetskog rukometa.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Francuske je osvojila samo bod u dva meča protiv Srbije, ali je zato Svetsko prvenstvo počela vrlo ubedljivo. Francuzi su savladali Norvežane u derbiju prvog kola grupne faze i najavili da ponovo mogu do same završnice.

Iako su ih naši rukometaši šokirali dva puta u samo nekoliko dana, rukometaši Francuske su se vratili i protiv Norveške upisali važnu pobedu, rezultatom 28:24.

Već u prvom delu susreta su počeli da stiču prednost, ona je u ranoj fazi meča nekoliko puta išla do maksimalnih ''plus tri'', ali se Norveška vraćala u meč. Nakon dobrog finiša prvog dela, Norvežani su uspeli da izjednače pre odlaska na odmor!

U nastavku susreta je postojao samo jedan tim na terenu! Golman Norvežana Bergerud je svoju ekipu držao u igri tokom prvih 30 minuta, ali u drugom delu ni on nije mogao da zaustavi Francuze. Reprezentacija Francuske je stizala i do šest golova prednosti, ali su Norvežani uspeli da razliku svedu na prihvatljivih 24:28.

U ekipi Norveške raspoložen za igru bio je samo Sagosen, koji je meč završio sa 11 pogodaka. Ostatak tima ga nije pratio na pravi način, odnosno svi ostali su postigli tri ili manje golova večeras.. 

Francuzi su svoje golove mnogo bolje rasporedili. Tako su dobar utisak ostavili Mae koji je devet puta bio strelac, ali i Enguen, Remili i Deskat sa četiri!

Rezultati ostalih mečeva:

Belorusija - Rusija 32:32
Alžir - Maroko 24:23
Austrija - Švajcarska 25:28
Slovenija - Južna Koreja 51:29
Norveška - Francuska 24:28
Portugal - Island 25:23
Švedska - Severna Makedonija 32:20

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.