Neverovatno

NESTVARAN REKORD MAKEDONSKE IKONE: Počeo je 1999. a rešeta i 2021!

Autor Mladen Šolak

Podvig makedonskog asa.

Izvor: MN Press

Rukometna reprezentacija Severne Makedonije u poslednji čas je uskočila na Mundijal u Egiptu, kao zamena za Češku a u prvom meču se nije proslavila.

Naši južni susedi poraženi su od Švedske rezultatom 20:32, ali i pored izuzetno negativnog rezultata, legendarni makedonski rukometaš Kiril Lazarov (40) dugo će pamtiti ovaj meč!

Najbolji igrač kojeg je ova zemlja imala i jedan od najboljih rukometaša svih vremena postao je prvi igrač u istoriji rukometa koji je pogađao na prvenstvima sveta u četiri različite decenije!

Debitantski gol na Mundijalu postigao je 1999. godine, u trijumfu nad Saudijskom Arabijom. Zanimljivo je da je i tada svetsko prvenstvo održano u Egiptu i da ga pamtimo po sjajnim rezultatima SR Jugoslavije - bronzane na kraju turnira.

Na naredno Svetsko prvenstvo Lazarov je morao da čeka sve do 2009. godine, kada je nastupio u Hrvatskoj. Tada je bio najbolji strelac, sa čak 92 pogotka, a njegova ekipa je stigla do četvrtfinala.

Ni na narednom takmičenju, 2011. u Švedskoj, državni tim Severne Makedonije nije učestvovao, ali jeste na narednih pet, uključujući i trenutno, a Lazarov je svaki put iznova dokazivao vrhunski kvalitet.

Dodatnu draž njegovom jučerašnjem uspehu daje to što je protiv Šveđana postigao pet golova, iako će u maju proslaviti 41. rođendan. Do sada je postigao blizu 1.500 golova na reprezentaciju.

Jednostavno, Lazarov je legenda!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi