Kakav meč!

TOTALNI AUTSAJDER ŠOKIRAO HRVATE, SEDMERAC IH SPASIO BLAMAŽE: Jedva izvukli nerešeno protiv najgoreg tima sa prošlog SP!

Autor Nikola Lalović

Rukometna reprezentacija Hrvatske je jedva "iščupala" bod!

Izvor: MN Press

Imamo prvo veliko iznenađenje na Svetskom prvenstvu u rukometu, a ono je moglo biti i veće. 

Reprezentacija Hrvatske koja je jedan od najvećih favorita na turniru nije uspela da pobedi nejaki Japan, kome mnogi prognoziraju odlazak kući posle prve runde. 

Japan - Hrvatska 29:29 (17:14)

Azijska selekcija je na prošlom Svetskom prvenstvu bila poslednja, a sada je na startu ne samo namučila Hrvate, nego je bila nadomak pobede. Postigli su gol za vođstvo 29:28 na minut do kraja meča, a onda je selektor "kauboja" Lino Červar zvao tajm aut kada su sudije zapretile da zbog pasivnog napada njegovoj ekipi oduzmu loptu. 

Plan je bio jasan, lopta je otišla na pivota, koji je svog čuvara ugurao leđima u prostor od šest metara i tako doneo sedmerac, Na devet sekundi do kraja Čupić je realizovao taj sedmerac i doneo Hrvatskoj bod. 

Japanci su serijom na startu meča poveli sa pet golova razlike i do poluvremena su držali prednost. U drugom poluvremenu je Hrvatska uspela da se vrati u meč, ali osim početnih 1:0 nisu vodili ni u jednom trenutku meča. 

Na kraju je i remi bio vredan timu koji je tokom celog meča bio u zaostatku. 

Reprezentacija Srbije se nije našla na Svetskom prvenstvu jer nije ni dobila šansu da se plasira, ali tu ima i naše krivice, pošto bi nam samo dva gola više u meču sa Crnom Gorom donela plasman. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.