OPET ON!

FERSTAPEN URADIO SVE DA POBEDI HAMILTONA, ALI TIM GA JE IZNEVERIO: Mercedes mudriji od Red Bula, zato su i šampioni!

Autor Milutin Vujičić

Miriše na novu titulu...

Taktička pobeda Mercedesa i Luisa Hamiltona na Velikoj nagradi Barselone!

Uspeo je Maks Ferstapen da obiđe Britanca na samom startu uprkos njegovoj "pol" poziciji, vodio je u dobrom delu trke, ali je na kraju ispaštao zbog lošije taktike Red Bula. "Potrošio" je gume, a svežiji Hamilton ga je pretekao na šest krugova do kraja i osvario 98. pobedu u karijeri.

"Katalunja" nije naročito pogodna za preticanja, ali je bolid Mercedesa bio u mnogo boljem stanju u finišu trke i tako Ferstapen nije mogao da izdrži na čelu uz samo jedno zaustavljanje.

Biće nezadovoljan taktikom svoje ekipe pošto su direktni krivci, ko zna koji put, za pobedu Mercedesa, a već sada je jasno da će ova sezona u Formuli 1 biti udvoje. Ovo je bila četvrta trka u 2021. i treća pobeda Hamiltona, dok Ferstapen ima jednu.

Na trećem mestu trku u Barseloni završio je Valteri Botas iz Mercedesa, koji je takođe doprineo pobedi Hamiltona, pošto je pametno uspevao da uspori bolid Maksa Ferstapena.

Na četvrtom mestu završio je danas odlični Šarl Lekler (Ferari), a potom slede još Serhio Perez (Red Bul), Danijel Rikardo (Meklaren), Karlos Sainc (Ferari), Lando Noris (Meklaren), Sebastijan Okon (Alpina) i Pjer Gasli (Alfa Tauri).

Naredna trka vozi se 23. maja u Monte Karlu.

(MONDO)