In memoriam

STRAŠNA SMRT MOTOCIKLISTE! Trenirao za svetski rekord, pa poginuo kad se zakucao u brdo! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Trebalo je da napravi najduži skok motorom u istoriji!

Izvor: Instagram/ah352/tWITTER/Printscreen/DecepticonKing83

Američki motociklsita Aleks Harvil (28) poginuo je trenirajući za obaranje svetskog rekorda! Ovaj kaskader i ljubitelj ekstremnih sportova želeo je da se letom upiše u Ginisovu knjigu rekorda i ostvari najveći skok motorom u istoriji, ali se njegov trening završio tragično.

On je poleteo sa pripremljene rampe, ali skok nije bio dovoljno dug. Umesto bezbednog leta zakucao se u brdo na koje je trebalo da doskoči, što je dovelo do smrtnog ishoda.

Jezivi snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje kako motor udara u breg, a Aleks pada sa motora. On je ubrzo prebačen u bolnicu, ali je preminuo zbog zadobijenih povreda.

Momak iz američke države Vašington želeo je da ostvari skok od 351 stope, odnosno 107 metara. Taj rezultat je na snazi od 2008. godine, kada je Robi Medison iz Australije postavio Ginosov rekord.

Aleks Harvil je takođe bio svetski rekord, ali u drugoj disciplini - skoku bez rampe, odnosno sa zemlje.

''Naše najdublje saučešće porodici i prijateljima Aleksa Harvila. Narednih dana ćemo znati više oko njegove smrti, pošto će mrtvozornik uraditi obdukciju'', rekao je šerif okruga Grant.

Pogledajte snimak nesreće, ali vas upozoravamo da je sadržaj uznemirujuć!