SREĆNO!

DAMIR I TIJANA SU NAM DALI PODSTREK! Prelepa Milica predvodi srpski tim u Tokiju: Spremni smo za avanturu

Autor Nemanja Stanojčić

I kajakaška reprezentacija je otišla na Olimpijske igre. Očekivanja su velika, nadaju se da će obradovati naciju

Izvor: Mondo/U. Arsić

Beograd, Istanbul, pa Tokio. Tim putem će kajakaši Srbije otići na Olimpijske igre.

Na ispraćaju na aerodromu "Nikola Tesla" su potvrdili da su spremni i da će dati sve od sebe da obraduju naciju.

Ekipu predvodi Milica Novaković (poznatija kao Starović).

"Ne znam šta bih novo rekla. Presrećna sam i uzbuđena što smo dočekali trenutak polaska u Tokio. Naporno smo se spremali. Imali smo godinu dana više da se unapredimo, videćemo dokle ćemo stići. Kao savet mlađima bi bio da posmatraju takmičenje kao svako drugo", počela je Milica.

Izvor: Mondo/U. Arsić

Naglasila je da će uspeh Damira Mikeca i Tijane Bogdanović mnogo da im pomogne.

"Ispratili smo sve naše sportiste, čestitamo im od srca, bilo je veoma lepo početi Igre sa dve medalje što je izvanredno. Svima nam je to vetar u leđa. Ovo nam svima predstavlja dobar motiv da krenemo pozitivno. Da javnost zna da imamo iskustvo iz Rija gde nismo imali nijednu medalju u prvom delu, pa je stiglo osam u drugom delu. Do poslednjeg dana ne treba da nam tonu lađe."

Na takmičenju će biti i dvojica debitanata Bojan Zdelar i Strahinja Stefanović.

"Radujem se svemu što dolazi. Idemo tamo da se borimo za što bolji plasman. Čast mi je što sam deo tima sa samo 21 godinom", rekao je Zdelar.

Izvor: Mondo/U. Arsić

Na to se nadovezao Strahinja.

"Došao je i taj trenutak, moje prve Olimpijske igre. Došao je i taj trenutak i nadam se da vas nećemo razočaratai", poručio je Stefanović."

Glavni trener ekiep Akoš Verecki jedva čeka dolazak u Japan.

"Imamo velika očekivanja, ovo je velika avantura jer je došlo do odlaganja. Ovo su moje četvrte Olimpijske igre, prve tri kao sportista, prve kao trener. Biće velika avantura. Izbegli smo povrede, bolesti, zdravi smo i svi jedva čekamo da počne", jasan je Akoš.

Izvor: Mondo/U. Arsić

Milan Đenadić, trener sve tri posade je zadovoljan pripremama.

"Hvala svima što su došli da nas isprate. Akoš je rekao da je sve bilo u redu, nije bilo povreda. Mi kao treneri smo tu da im pomognemo, da im olakšamo period do samih trka, da se dobro snađu, da shodno vremenskim prilikama i neprilikama sve bude kako treba. Nadam se da ćemo obradovati naciju. Momci i Milica su u odličnoj formi i nadamo se da će sve biti u redu tamo", zaključio je Đenadić.