BILO JE BLIZU!

ŠTETA! SRBIJI IZMAKLA NOVA MEDALJA U TOKIJU: Mikec i Zorana pucali za bronzu, ali nisu izdržali!

Autor Nebojša Marković

Streljaštvo je donelu jednu medalju na ovim Olimpijskim igrama, a bilo je blizu da stigne još jedna. Ipak, srpski tim je izgubio u ključnom trenutku...

Izvor: Profimedia

Srbija je prošlog vikenda već uspela da stigne do jedne medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama, a sada nam je druga izmakla!

Zorana Arunović i Damir Mikec umalo su stigli do velikog odličja u Tokiju, pošto su u kategoriji vazdušni pištolj 10m u miksu bili nadomak bronze!

Naši strelci su u borbi za bronzanu medalju bili poraženi od ukrajinskog tandema Olena Kostevič- Oleg Omelčuk, a u direktnom duelu su oni savladali srpski tim 16:12.

Prvo su tokom noći između ponedeljka i utorka timovi kroz kvalifikacije tražili put u finale, a srpski tandem bio je na petoj poziciji. Osam najboljih parova se plasiralo u finale, a tamo je viđena velika borba.

Arunovićeva i Mikec su u finalu ponovo počeli takmičenje od nule, a posle po 20 hitaca, naš miks je bio na četvrtom mestu. Prva dva para su potom otišla u borbu za medalju, a naredna dva u raspucavanje za bronzu.

Ipak, ukrajinski par je posle nekoliko smenjivanja prednosti u toj borbi uspeo da se vrati sa 8:6 za Mikeca i Arunovićevu i na kraju slave 16:12.

Izvor: RTS/PrintScreen

Zlatnu medalju u miksu 10m vazdušni pištolj osvojili su Kinezi Ranksin Jiang i Vei Pang, dok su srebrni bili takmičari ruskog olimpijskog komiteta Vitalina Bacaraškina i Artjom Černusov.

Srbija je tako ostala na dve osvojene medalje na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, koje su osvojili Damir Mikec (srebro) i tekvondistkinja Tijana Bogdanović (bronza).