TAKO BLIZU...

TREBAĆE MI VREMENA DA SVE PROCESUIRAM, MOGAO SAM VIŠE: Srbija bila blizu treće medalje - Falila nam je završnica!

Autor Nebojša Marković

Damir Mikec veruje da je u miksu sa Zoranom Arunović mogao da ostvari bolji rezultat u borbi srpskog tandema za medalju na Olimpijskim igrama.

Izvor: MNPress

Damir Mikec je osvojio srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj 10m, ali u miksu sa Zoranom Arunović je izmakla bronza.

Srpski tandem strelaca osvojio je četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju i tako zamalo ostao bez odličja.

Arunovićeva i Mikec su se nakon kvalifikacija izborili za nadmetanje za bronzu protiv ukrajinskog para, ali nisu uspeli da ostanu dovoljno mirni u ključnim trenucima.

"Osvojili smo četvrto mesto u zaista jakoj konkurenciji. Da smo u ovom momentu mogli da napravimo bolji rezultat, napravili bismo ga. Svakako smo potvrdili kvalitet zauzimanjem četvrte pozicije na najvećem svetskom takmičenju", počela je Arunovićeva posle završetka takmičenja.

"U prvom delu kvalifikacija smo iza sebe ostavili izuzetno kvalitetne reprezentacije i potvrdili da smo uigrana ekipa. Nažalost, danas nije bio taj dan. Poredak je isti kao i na Svetskom prvenstvu, Kina, Rusija, Ukrajina i mi. Svetsko prvenstvo se održavalo pre tri godine, što znači da držimo nivo takmičarskog nastupa, iako nam je ovo bila premijera na Olimpijskim igrama. Napravili smo dobar posao, nažalost falila je samo završnica", rekla je Zorana Arunović.

Damir Mikec takođe potvrđuje da je osvajanje četvrtog mesta u najjačoj svetskoj konkurenciji odličan rezultat, ali da ipak ostaje žal za odličjem.

"Pokušavam da sumiram utiske sa današnjeg takmičenja. Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Kvalitetan smo tim, jako smo se dobro borili u kvalifikacijama. Pokazali smo da pripadamo samom svetskom vrhu. U finalu smo se vraćali u nekoliko navrata. Mislim da sam i ja lično mogao da pružim više, trebaće mi malo vremena da sve procesuiram. Žao nam je što danas nismo pobedili Ukrajince, stari su nam dužnici, ali to je sport", rekao je Mikec.