Prelepo!

DRUGO OLIMPIJSKO ZLATO, PA MURAL U BEOGRADU: Komšije nacrtale Milicu Mandić na zidiću u naselju! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Dvostruka olimpijska šampionka ponos je svog komšiluka.

Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Srbiju je obradovala zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara u Tokiju, a na Milicu Mandić zbog toga odličja posebno su ponosne komšije. Zlatna devojka srpskog sporta dobila je mural na jednom zidu u blizini zgrade u kojoj živi.

Stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović potrudili su se da devojci koja je zlatne medalje na Olimpijskim igrama osvajala 2012. u Londonu i 2021. u Tokiju pokažu koliko im znače njeni trijumfi.

Samo nekoliko dana nakon što je fantastična Milica stigla iz Japana, komšije su se organizovale i napravile mural koji će sigurno oduševiti olimpijsku šampionku.

Podsećamo, Milica poslednjih nekoliko godina živi u naselju Stepa Stepanović, u stanu koji je lično uredila. Ona je 2013. godine dobila od države na korišćenje stan u ovom naselju, ali je on opremljen za život tek nekoliko godina kasnije. Do tada, Milica je u 45 kvadrata živela sa bakom, mamom, tatom i starijom sestrom.

Poklon od države dobila je nekoliko meseci nakon osvajanja istorijske, prve zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama. 

Pogledajte kako sada izgleda zid u ovom beogradskom naselju: