Ostali sportovi

MILIMETRI O KOJIMA SVI PRIČAJU - ZBOG OVOGA JE SRBIJA OSTALA BEZ 2 GOLA! Jakšić se radovao, ali VAR je neumoljiv! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Srbija je ovde praktično izgubila dva pogotka!

Izvor: Twitter/RTS Screenshot

Nije se još slegla prašina oko gola koji su sudije priznale Španiji protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara, a već u finalu sa Grčkom videli smo sličnu situaciju! 

Igrao se tek treći minut ovog finala, vodila je Srbija 2:1, a onda je Kolomvos šutirao ka golu Branislava Mitrovića. On je odbranio, a onda je Srbija krenula u munjevit napad. 

Posle sjajne akcije Jakšić je doneo prednost Srbiji i poveli smo sa 3:2, a onda je sudija sve prekinuo! Otišao je da gleda snimak prethodne situacije i odlučio da je Kolomvos zapravo postigao pogodak! 

To nije samo donelo jedan gol Grcima, već je i Srbiji poništen pogodak Jakšića i Srbija je umesto +2 došla do situacije kada je rezultat bio izjednačen. 

Ipak, sa snimka se videlo da je lopta prešla iza leđa Baneta Mitrovića, a pravila jasno nalažu da u ovakvim situacijama bude pušten naredni napad, pa da se onda gleda snimak. 

Pošto je gol bio regularan, po pravilima je morao biti priznat, a igra vraćena na momenat postizanja gola. Za razliku od meča sa Španijom, ova odluka sudija nije kontroverzna.