Toooo!

DOBRA VEST ZA SRBIJU! LEGENDA NE ODLAZI U PENZIJU? Osvojio dva olimpijska zlata i nije rekao NE - čekaće Pariz 2024!

Autor Dušan Ninković

Iskusni golman našeg nacionalnog tima Branislav Mitrović možda se još nije penzionisao.

Izvor: Profimedia

Srpski vaterpolisti oduševili su nas još jednom, pošto su neverovatnim turnirom u Tokiju stigli do drugog uzastopnog zlata na Olimpijskim igrama. Deo tog tima, ali i sedmorice veličanstvenih srpskog vaterpola za koje se verovalo da se opraštaju bio je i Branislav Mitrović.

Čovek koji godinama čuva naš gol jedan je od sedmorice igrača koji su nam doneli čak 195 medalja, a možda ipak nije rekao zbogo nacionalnom timu.

O tome ćemo više informacija imati u narednom periodu, ali sudeći po Banetovim rečima, on bi da brani još malo!

''Ta odluka se ne nalazi kod mene. Ne osećam se umornim i zasićenim, prepustio bih to selektoru, zna se ko se pita'', rekao je u Dnevniku RTS-a Branislav Mitrović.

Iskusni čuvar mreže tako je ostavio otvorena vrata nacionalnog tima. O tome da li će biti deo nacionalnog tima i u narednom ciklusu, u sledeće tri godine do Pariza, odlučivaće se narednih nedelja i meseci.

Golman srpske reprezentacije otkrio je i kako je do Tokija stizala energija i podrška iz naše zemlje.

''Sve dane koje smo proveli u Tokiju, osetili smo energiju da dolazi iz Srbije. Jednostavno, bila nam je potrebna potvrda koliko je ta energija snažna i dobili smo je sinoć na balkonu'', rekao je Mitrović.

Izvor: MN Press

Turnir su, barem što se tiče grupne faze, odlučila dva momenta  kojima je Srbija sebi dokazala da može da igra protiv bilo koga.

''Izdvojio bih dva momenta u grupi. Jedno je utakmica protiv Australije, koja je pre toga pobedila Hrvatsku. bila je to utakmica ''biti ili ne biti'' za nas i došla je veoma rano. Morali smo da upalimo motore, ali smo odigrali naš vaterpolo, onako kako igramo godinama. Utakmica protiv Crne Gore rezultatski nije bila bitna, jer smo već prošli, ali je bilo važno da pronađemo naš ritam. Odigrali sm otu utakmicu maksimalno'', zaključio je pouzdani čuvar mreže.

A kada se igralo na ispadanje, prelomio je detalj koji je komentarisao ceo svet.

''Što se tiče utakmice sa Španijom, mislim da je jedna odluka prelomila. Da li je bio gol ili nije bio gol, ne mogu da tvrdim... Ali, taj momenat nam je pomogao, iskoristili smo srpski inat i pobedili utakmicu!''

Naravno, uvek mora da se prokomentariše odnos koji srpski vaterpolisti imaju sa Dejanom Savićem - čovek koji im je rekao da ga ne nerviraju. Dušan Mandić je to poslušao.. Najbolji vaterpolo trener na svetu plakao je kao kiša nakon Tokija, a Mitrović to pravda emocijama.

''Jedna od njegovih najvećih vrlina jeste što u psihološkom aspektu poznaje sve svoje igre, posebno nas koji smo tu dugo. Trener mora biti posvećen i tom delu posla. Pretpostavljam da je on znao da nas taktički ne može popraviti pred Grčku, ali je uspeo da nam izazove veću emociju, da pobeda nad Španijom ne bude dovoljna. Emocija je bilo toliko da su u jednom trenutku mogle da se preliju'', objasnio je golman reprezentacije Srbije.

Pogledajte fotografije sa dočeka srpskih vaterpolista:

Tagovi