SJAJNO!

TAKO JE, CARICE! SRBIJA U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA: Moćno protiv Mađarske, još tri pobede do zlata!

Autor Milutin Vujičić

Ubedljiva pobeda Srbije, nismo dali šansu protivnicama. Još tri pobede do zlata.

Izvor: MN Press

Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

Naša ženska odbojkaška reprezentacija potvrdila je dominaciju na turniru pošto je pobedila i u šestoj utakmici na EP, peti put maksimalnim rezultatom u tri seta. Nisu nam Mađarice napravile naročito veliki problem, pa smo na tri pobede od zlata, a prvi protivnik je Francuska već u sredu.

SRBIJA - MAĐARSKA 3:0 (25:20, 25:19, 25:17)

Oko 7.000 navijača u "Areni" uživalo je u vrlo dobrom izdanju naših odbojkašica koje su već u prvom setu pokazale da su došle po pobedu, ali su nepotrebno zakomplikovale u finišu meča.

Od 18:6 stigli smo do 25:20, a nervoze je bilo i u drugom setu kada je Zoran Terzić bio izuzetno nezadovoljan odlukom sudija, dok su u trećem setu Mađarice možda pružile i najbolji otpor - da bi u finišu ostale bez snage, možda i jer su svesne da su predaleko od iznenađenja.

Najefikasnija u našim redovima bila je naravno Tijana Bošković sa 17 poena, dok je još jedino Bianka Buša bila dvocifrena sa 10, a kapitenka Maja Ognjenović tražila je veću energiju od svojih saigračica.

Čekamo sredu i duel sa Francuskinjama u Beogradu, a već smo ih jednom pobedili u grupnoj fazi (3:0).

IZ MINUTA U MINUT:

- TREĆI SET -

Deluje da će Mađarice u ovom setu dati sve od sebe, dugi poeni se igraju, ali mi imamo Maju Ognjenović i to je velika prednost u takvim situacijama - vodimo opet 10:5, kao u prošlom setu. Nismo daleko od pobede, naše odbojkašice vode 17:10 i sve bliže smo četvrtfinalu.

Još samo pet poena do pobede, vodimo 20:15 i blizu smo!

Tako je, Srbija je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, dobili smo treći set 25:17.

- DRUGI SET -

I dalje traje opuštanje naših odbojkašica, serija Mađarica od tri vezana poena, ali ne dozvoljavamo da odmaknu, izjednačili smo na 6:6 i sada čekamo podizanje ritma... Mina Popović sjajno servira i ne pomaže Mađaricama ni tajm-aut, tako da polako uspostavljamo kontrolu i imamo dovolju prednost. Vodimo 15:10, samo sada ne bi trebalo da dođe do opuštanja kao u prvom setu kada smo nepotrebno ostavili rivalke u životu.

Mala drama u Areni, iznervirao se Zoran Terzić zbog greške posle video-provere, ali deluje da je želeo da podigne "borbenu gotovost" kod naših odbojkašica koje vode 22:16 u završnici.

Tijana potvrđuje osvajanje i drugog seta, 25:19 za Srbiju. Još set do četvrtfinala...

Izvor: MN Press

- PRVI SET -

Vrlo dobar početak naših odbojkašica, nosi ih atmosfera u Areni, tako da od starta imamo prednost i kontrolišemo sva dešavanja, pa smo već na pet poena razlike (10:5) i deluje da ćemo nastaviti u tom ritmu. Muči nas malo njihov taktički servis, ali igramo dobro... Morao je na 12:5 da pozove i drugi tajm-aut selektor Mađarske.

Nastavljaju naše odbojkašice u istom ritmu, malo se zbunio zapisnički sto, pa Srbija vodi 18:6 i nadomak je osvajanja prvog seta, ništa nam ne mogu rivalke.

Na kraju prvog seta 25:20 za naše odbojkašice, moglo je i ubedljivije od ovoga.

Izvor: MN Press

- Počinje meč, fantastična atmosfera u Beogradu!

- Ništa od derbija sa Hrvatskom, ako Srbija prođe igraće protiv Francuske - koju je već pobedila 3:0 u grupnoj fazi. Hrvatice su pružile veliki otpor, ali su na kraju poražene posle pet setova...

- Meč počinje u 20 časova.

- Na nedavno završenim Olimpijskim igrama Srbija je osvojila bronzanu medalju.

- Srbija je dvostruki uzastopni šampion Evrope u odbojci, a nadamo se da će naše dame i do trećeg zlata...

N   A   J   A   V   A

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije želi da treći put uzastopno osvoji Evropsko prvenstvo, a do tog uspeha će naše dame doći ako nastave da igraju kao u grupnoj fazi turnira koji se, između ostalog, igra i u Beogradu.

"Tukli" smo BiH, Francusku, Belgiju, Azerbejdžan i na kraju Rusiju posle pet setova, a sada je vreme za važan izazov pošto više nemamo pravo na greške. Počinje nokaut faza u kojoj nema ispravki, pa tako od 20 časova naše odbojkašice "izaziva" ne tako atraktivna Mađarska.

Sa samo jednom pobedom u grupnoj fazi stigle su Mađarice do osmine finala, jasno je da je Srbija apsolutni favorit, međutim nijedan meč se ne može dobiti bez borbe.

Izabranice selektora Zorana Terzića probaće na terenu da potvrde da su bolje.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč iz minuta u minut.