SREĆA!

LUIS HAMILTON IZBEGAO SMRT NA STAZI - BOLID MU PADAO NA GLAVU! Život mu sačuvala jedna stvar - pogledajte strašan udes!

Autor Milutin Vujičić

Srećom, ovo već nekoliko sezona postoji u Formuli 1.

Izvor: Twitter/JoeRiveraSN/Screenshot

Danijel Rikardo trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, ali na stazi u Monci su ponovo u prvom planu bili direktni konkurenti za šampionsku titulu - Maks Ferstapen i Luis Hamilton.

Njih dvojica ove sezone vode ljute bitke na stazi, ali to (pre)često pređe i granicu dobrog ukusa, tako da su učestvovali u velikom incidentu u Monci posle čega su obojica morala da odustanu od trke. Dok istraga ne utvrdi ko je kriv i da li će biti kazni, može se reći da je u čitavom incidentu više sreće imao Hamilton koji je mogao da bude ozbiljno povređen, da ne koristimo neke teže reči od toga.

U krivini broj 1, dok je Ferstapen pokušavao da obiđe Hamiltona, došlo je do kontakta i bolid Red Bula je odskočio od bankine, pa je na kraju završio na Mercedesu.

Tek usporeni snimak pokazao nam je da bi bolid Red Bula pao tačno na glavu Hamiltona, ali ga je sprečio "halo".

U pitanju je "komad titanijuma" u obliku "oreola" koji štiti vozače, a koji je već nekoliko sezona prisutan u Formuli 1. U početku su se navijači, i posebno vozači, protivili ovoj novotariji, a zanimljivo je da je u početku jedan od najglasnijih u toj borbi bio upravo Luis Hamilton, ali nakon što mu je to možda i spasilo život - neće se buniti.

Prvobitno se Hamiltonu nije dopadao izgled bolida sa oreolom, ali kada je čuo podatak da to povećava šanse da vozači prežive, promenio je mišljenje.

Nije ovo prvi put da je "oreol" pomogao vozačima tokom udesa, pa dobro pamtimo koliko je sreće imao Roman Grožan kada je prošle sezone uspeo da pobegne iz zapaljenog bolida.

Pogledajte na usporenom snimku kako je "halo" spasao život Hamiltonu!

Podsetimo, na trci u Monci je duplu pobedu ostvario Merklaren pošto je posle Rikarda prvi kroz cilj prošao Lando Noris, dok je treće mesto zauzeo Valteri Botas iz Mercedesa.