Veliki rezultat!

ZVEZDA NA POSLEDNJEM KORAKU KA LIGI ŠAMPIONA: Crveno-beli izgubili, ali osvojili Zagreb!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli stigli do trećeg, poslednjeg kola kvalifikacija i sada čekaju žreb.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda poražena je od zagrebačke Mladosti (9:8), ali je osvojila kvalifikacioni turnir u Zagrebu! Crveno-beli su na taj način stigli do baraža, poslednjeg kola kvalifikacija za vaterpolo Ligu šampiona ove sezone.

Domaćin je pobedio 9:8 u meču koji je hrvatskom timu imao mnogo veći značaj, jer im je samo pobeda garantovala drugo mesto u grupi i nastavak takmičenja. Do nje su stigli veoma teško, tek sa peterca u poslednjih pola minuta meča.

Mladost - Crvena zvezda 9:8 (1:1, 3:3, 3:3, 2:1)

Deluje da je ključni trenutak bila velika greška crveno-belih. Zbog ulaska u bazen igrača koji je imao tri isključenja sudije su dosudile peterac za Mladost. Dario Rakovac bio je precizan i postigao je veoma važan gol za svoj tim, onaj koji im je doneo pobedu.

Crvenoj zvezdi ovaj pogodak nije ništa škodio, jer je već bilo jasno da beogradska ekipa osvaja prvo mesto u grupi. Prethodnih dana pali su prvo francuski Monpelje, a zatim Apolon Smirnis, koji nisu bili preveliki izazovi.

Iako su tri tima završila sa po šest bodova, na kvalifikacionom turniru u Zagrebu ubedljivo najbolja bila je Crvena zvezda, koja će tako imati povlašćen status pred baraž.

Do ulaska u grupnu fazu, gde se već nalaze srpski klubovi Novi Beograd i Radnički iz Kragujevca, crveno-belima ostaje još samo jedan dvomeč. Protivnika će saznati na žrebu koji može da je spoji sa Savonom, Budimpeštom ili Barselonom, a grupna faza počinje već krajem oktobra.

Kao i prethodne sezone, domaćin završnog turnira Lige šampiona biće Novi Beograd, odnosno bazen 11. april, dom drim-tima koji napada prvi evropski trofej u klupskoj istoriji!

Mladost: Marcelić, Samardžić, Pliskević, Biljaka, Lazić 1, Dašić 5, Vrbnjak 1, Rakovac 9, Brčić, Bajić, Fabris, Škiljić, Surlina

Crvena zvezda: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivac 1, Basara 2, Rađen, Vukićević, Gardašević, Radović 1, Aleksić