Ostali sportovi

PRVI PORAZ ZVEZDE U LIGI ŠAMPIONA: Na redu je meč sa STRAŠNIM prvakom Evrope!

Autor Mladen Šolak

Poraz crveno-belih u Beogradu

Izvor: MN Press

Posle pobede u prvom kolu protiv nemačkog Špandaua, Crvena zvezda izgubila je u drugoj rundi Lige šampiona.

Aktuelni osvajač Kupa Srbije izgubio je od mađarskog sastava Orvušegetem (OSC) rezultatom 8:11, u borbenoj utakmici u kojoj su gosti bili iskusniji, konkretniji, a domaćin nije koristio situacije sa igračem više u bazenu.

"Uz to crveno-beli mogu, sa pravom, da istaknu kritike na račun sudija koje su u dva-tri navrata žestoko oštetili domaćina", navedeno je u izveštaju na sajtu "waterpolo serbia".

Beograđani su se dugo mučili u napadu. Do prvog gola su došli preko Basare u 10.minutu. Kod vođstva OSC 4:3 crveno-beli su propustili sve prilike sa igračem više a posle gola odličnog Haraia, utisak je da su sudije pogrešile što nisu priznale pogodak Tankosića nekoliko sekundi pre velikog odmora.

Zvezda u trećoj četvrtini nije koristila situacije sa igračem više, a na drugoj strani su Mađari koristili svoje šanse, dali tri gola i tada "overili" pobedu.

U završnih osam minuta crveno-beli su krenuli u napad, ali nisu uspeli da preokrenu. Pogledajte slike sa utakmice, nakon koje će Zvezda sledeći meč u Ligi šampiona igrati 20. novembra protiv Pro Reka u Italiji.

Aktuelni šampion Evrope i naredni rival crveno-belih savladao je večeras Steauu rezultatom 23:5!

 Crvena zvezda - OSC 8:11 (0:2, 3:3, 1:3, 4:3)

Bazen "25.maj Milan Gale Muškatirović". Sudije: Gomez (Španija), Birakis (Grčka). Igrač više: Crvena zvezda 12 (3), OSC 12 (6), dva igrača više: Crvena zvezda 1 (1), peterci: Crvena zvezda 1 (1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić, Marković, Subotić 2, Milojević, Pješivac, Basara 1, Rađen, Vukićević 1, Gardašević 2, Smiljević 1, Ivanović. Trener: Filipović.

OSC: Levai, Silađi 1, Manherc 2, Varnai, Salamon, Časovski, Dala, Tot 2, vigvari 1, Burian 1, Bundšuh 1, Harai 3, Devai. Trener: Varga.