Tragedija

STRAŠNA BOLEST KOJA OD NFL IGRAČA PRAVI UBICE: Stigli rezultati posle još jednog zločina - usmrtio ŠESTORO, pa sebe

Autor Mladen Šolak

Lekari su i kod njega pronašli "ozbiljne traume" na mozgu

Izvor: Profimedia

Bivša zvezda američkog fudbala Filip Adams izvršio je samoubistvo početkom aprila ove godine, nakon što je dan ranije usmrtio šest osoba.

Nekadašnji igrač niza timova (San Franciska, Nju Inglanda, Sijetla, Ouklend Rejdesa, Njujork Džetsa i Atlanta Falkonsa) pucao je u šest osoba u Rok Hilu, gradu u Južnoj Karolini. Tom prilikom ubio je lekara Roberta Leslija, njegovu suprugu Barbaru, njihovo dvoje unučadi od po devet i pet godina, i dvojicu servisera u njihovom domu, Džejmsa Luisa i Roberta Šuka (obojica po 38 godina).

Tokom pucnjave sa policijom narednog dana, Adams se usmrtio pucajući sebi u glavu. Imao je 32 godine u tom trenutku.

Porodica bivše NFL zvezde objavila je da je penzionisani igrač doživeo oštećenje mozga trpeći udarce tokom 20 godina bavljenja američkim fudbalom. Njegovi najbliži saglasili su se da njegov mozak bude izvađen i podvrgnut ispitivanjima, a rezultati jesu pokazali ozbiljna oštećenja.

Prema informacijama agencije Asošijeted pres, autopsija je otkrila neuobičajeno ozbiljne poremećaje na mozgu. Na taj način, još jednom je nagoveštena veza te degenerativne bolesti, poznate i kao "CTE" (hronična traumatična encefalopatija), sa nasilnim ponašanjem i drugim simptomima, poput gubitka pamćenja.

Sumnja se da je od iste bolesti oboleo i najpoznatiji NFL igrač - ubica, Aron Hernandez.