Nazire se izlaz

KONAČNO DOBRA VEST ZA SRPSKU REPREZENTACIJU! Ima nade da će DESETORICA zaraženih videti Evropsko prvenstvo

Autor Mladen Šolak

Situacija je veoma komplikovana

Izvor: MN Press

Rukometna reprezentacija Srbije čula je dobru vest - da je Evropska rukometna federacija (EHF) skratio obavezni period odsustva za pozitivne na koronu.

Umesto dosadašnjeg pravila da je neophodno da prođe 14 dana od kada je zaraženi prvi put dobio pozitivan test, ubuduće će moći da se vrate na teren već posle pet dana, odnosno nakon dva uzastopna negativna testa.

EHF je doneo logičnu odluku, jer je korona napravila haos pred Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj (od 13. do 30. januara).

Pozitivnih ima praktično u svim reprezentacijama, a u našu je prvih dana 2022. stiglo ukupno deset pozitivnih nalaza. Najpre je utvrđeno da koronu imaju golman Vladimir Cupara i krilo Bogdan Radivojević, kao i selektor Toni Đerona i članovi stručnog štaba Dimitrije Pejanović, Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić, a potom i da su zaraženi i igrači Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek, Nemanja Zelenović, kao i Stevan Sretenović.

Reprezentacija Srbije je zbog toga obustavila treninge pred EP na kojem zbog povrede neće moći da računa na najboljeg srpskog igrača Petra Nenadića. Naš tim bi prvi meč trebalo da odigra 13. januara protiv Ukrajine, a potom je prema planu na dva dana očekuju mečevi protiv Hrvatske i Francuske.