KRAJ

HRVATSKA IZBACILA SRBIJU, PA SE OPROSTILA PROTIV HOLANDIJE: Najslabiji plasman "kauboja" u poslednjih 20 GODINA !

Autor Mladen Šolak

Hrvatska je takođe prošla kroz velike probleme i završila je učešće na Evropskom prvenstvu pre borbe za medalje

Izvor: Profimedia

Nakon što je u utakmici "biti ili ne biti" Hrvatska pobedila Srbiju na Evropskom prvenstvu u rukometu i potom preko Ukrajine izborila plasman u nokaut fazu, ipak je ispala pre nokaut faze.

Remijem protiv Holandije u sredu (28:28), ekipa Hrvoja Horvata završila je učešće na četvrtog mestu u grupi "glavne runde", a ukupno kao osma na turniru. To je naslabiji plasman Hrvatske na evropskim prvenstvima još od 2002, kada je bila 16. Od tog takmičenja u Švedskoj, "kauboji" su samo jednom ispadali pre polufinala - i to 2018, kada su bili domaćini.

Na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, Hrvati su su drugoj fazi izgubili od Crne Gore (26:32), Danske (25:27), pa pobedili Island (23:22) i za kraj odigrali oproštajni remi protiv Holandijem u kojem je Ivan Martinović dao čak 12 golova, a Marin Šipić osam.

Zbog lošije gol-razlike, Holandija i Crna Gora su ostale iza Crne Gore, a kada je u pitanju Grupa I, Danska je sa perfektnim skorom siguran učesnik polufinala, a Francuska će večeras u duelu protiv lidera morati da odigra bar nerešeno za plasman.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt