HAOS!

SPREMA SE ŠOK SMENA U FORMULI 1 ZBOG POSLEDNJEG KRUGA: Hamilton ostao bez titule, pretnje smrću, pa na kraju ON LETI!

Autor Milutin Vujičić

Formula 1 sprema drastične promene za novu sezonu.

Izvor: Profimedia/Antonin Vincent/DPPI

Odluka o tituli u Formuli 1 odlučena je u poslednjem krugu trke u Abu Dabiju, kada je Maks Ferstapen obišao Luisa Hamiltona i postao šampion, a zbog brojnih kontroverzi vreme je da "padnu glave".

Visoki zvaničnik FIA Piter Bajer priznao je da bi prvi ceh mogao da plati direktor Formule 1 Majkl Masi.

"Majkl je uradio dobar posao. To smo mu rekli. Ali, isto tako je obavešten i da postoji mogućnost da izaberemo novog direktora trke", priznao je Bajer koji je verovatno bio pod velikim pritiskom Mercedesa koji će sve do dva dana pred novu sezonu morati da čeka na izveštaj o haosu u Abu Dabiju.

Podsetimo, Masiju je zamereno da nije na adekvatan način primetio pravila koja se odnos na vozilo bezbednosti nakon što je u finišu trke Nikolas Latii udario u zid i ostao na stazi.

Sada se razmatra uspostavljanje nove strukture za kontrolu trke.

"Razmišljamo da podelimo različite zadataka direktora trke, koji je takođe sportski direktor, delegat za bezbednost i stazu. To je jednostavno bilo previše. Ove uloge su podeljene između nekoliko ljudi. Ovo smanjuje opterećenje koje je inače direktora trke", rekao je Bajer.

Poručio je da se Masi dobro snašao nakon kritika, ali da je daleko gore prošao Latifi kome su navijači Luisa Hamiltona pretili smrću, misleći da je njihov pulen oštećen

"Da su sudije rekle da nešto nije bilo po pravilima, mogli smo samo da poništimo rezultate trke. I u tom slučaju, Ferstapen bi bio šampion...", poručio je Bajer koji je pokušao da smiri tenzije uoči nove sezone u kojoj je i dalje neizvesno da li će Hamilton probati da se "osveti" Ferstapenu.

Poslednje informacije govore da bi Luis Hamilton već sada mogao da završi karijeru.