Majstor!

SRBIN ISKLJUČEN, PA LEGENDA MORALA NA GOL: Sa 40 godina prvi put branio, ali i to ume! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Odbrana legendarnog Hansa Lindberga je nešto o čemu će se pisati i pričati narednih dana u rukometnom svetu.

Izvor: twitter/screenshot/@HandballHour

Rukometaši Berlina uspeli su da savladaju švajcarski Vintertur na gostovanju u okviru Evropske lige, a taj meč obeležio je i jedan specifičan detalj. Ne viđa se često da u rukometu među stative mora neko od igrača, ali je legendarni Hans Lindberg i taj posao uradio dobro.

Nemački tim je na ovaj meč došao sa samo jednim golmanom, a kada je srpski čuvar mreže Dejan Milosavljev isključen na dva minuta, desno krilo iz Danske je obuklo golmanski dres. I upisalo odbranu.

On je maestralno pratio akciju u trenucima kada su Berlinci imali čak dvojicu igrača manje. Lopta je, kako je to obično slučaj, otišla na krilo, a Lindberg se postavio u stilu najboljih svetskih golmana.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Bio je potpuno spreman za taj udarac, a pošto je celu karijeru proveo na desnom krilu verovatno mu je i to pomoglo da pročita udarac rukometaša švajcarskog tima. Uspeo je da pročita njegovu nameru, a zatim i da simpatično proslavi odbranu. Tako to rade rukometni golmani!

Ovako je Danac zamenio Milosavljeva:

Inače, Lindberg je poreklom sa Islanda, ali je celu reprezentativnu karijeru proveo u dresu Danske. Sa nacionalnim timom osvojio je zlto na Svetskom prvenstvu, kao i još dva srebra, dok je na Evropskim prvenstvima prigrabio četiri medalje. Dve od njih su zlatne, a jednu je osvojio davne 2012. godine u Srbiji, na turniru koji pamtimo.